Božović na “čekanju”- traže da se odrekne crnogorskog državljanstva

2
1161
Vladimir Božović / Foto: printscreen (in4s.net)

Prema određenim informacijama, do kojih je došao naš portal, ANB je registrovao nedavne susrete Božovića i Duška Kneževića u Londonu, pa mu se to uzima kao otežavajuća okolnost u novonastaloj situaciji. Navodno, ANB priprema negativno mišljenje za Božovića, a to je jedna od komponenti za odlučivanje prilikom izdavanja agremana

Vladimiru Božoviću, srpskom advokatu i savjetniku ministra u Kabinetu ministarstva unutrašnjih poslova, kako nezvanično saznaje naš portal, Crna Gora traži da se odrekne državljanstva da bi mogao da počne sa diplomatskom službom u Crnoj Gori.

Naime, kako smo ranije pisali, Vladimir Božović bi trebalo da bude novi ambasador Srbije u Crnoj Gori. Kako se spekuliše u političkim krugovima, ta odluka Vlade Srbije, nije na volju određenim strukturama u Crnoj Gori, ali i u Srbiji.

Prema određenim informacijama, do kojih je došao naš portal, ANB je registrovao nedavne susrete Božovića i Duška Kneževića u Londonu, pa mu se to uzima kao otežavajuća okolnost u novonastaloj situaciji. Navodno, ANB priprema negativno mišljenje za Božovića, a to je jedna od komponenti za odlučivanje prilikom izdavanja agremana.

Podsjećamo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom čitanja izveštaja BIA istakao detalj da je ta služba svojevremeno okarakterisala Božovića „kao nekog ko bi mogao da bude interesantan kao dostavljač informacija obaveštajnoj službi Crne Gore“.

Redakcija portala IN4S kontaktirala je Ministarstvo vanjskih poslova kako bi dobili informaciju u kojoj fazi je trenutno odluka o prihvatanju Vladimira Božovića kao ambasadora Srbije u Crnoj Gori. Međutim, do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor na naše pitanje.

Inače, Božović je srpski advokat, poznat kao generalni inspektor Resora javne bezbjednosti MUP-a Republike Srbije od 2004. do 2007. godine. Bio je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova u periodu od novembra 2012. do maja 2014. godine i savjetnik predsjednika Vlade Republike Srbije, nadležan za regionalnu saradnju i odnose sa vjerskim zajednicama.

Da Vas podsetimo:  ŠTA SU NEMCI „NAUČILI“ OD VUČIĆA?
Izvor: in4s.net

2 KOMENTARA

  1. Oni su se izjasnili. Hoce da sede na dve stolice, i traze prava manjinske zajednice sa pravom da koriste pravo za dvojezicno koriscenje jezika, maternjeg i srpskog. Azbuku maternjeg jezika je dopisao, sa nekoliko slova, ,,cuveni,, svrseni doktor na Zagrebackom sveucilistu, a po narodnosti albanac a gradjanin Crne gore.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime