Interpol aktivirao crvenu poternicu za generalom BiH osuđenim za zločine nad Srbima

1
161
Interpol je raspisao juče crvenu poternicu za osuđenim ratnim zločincem Sakibom Mahmuljinom, prenosi Srna pozivajući se na neimenovane izvore bliske Direkciji za koordinaciju policijskih tela BiH.
Printscreen

Crvena Interpolova poternica za Mahmuljinom aktivirana je pošto je Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH dobila naredbu Suda BiH da za Mahmuljinom bude raspisana međunarodna poternica, koja je uneta u sistem i koja je dostupna svim zemljama članicama Interpola.

Mahmuljin je u aprilu osuđen na osam godina zatvora zbog zločina nad zarobljenim srpskim civilima, sanitetskim osobljem i vojnicima na području Ozrena i Vozuće 1995. godine.

Nakon što mu je izrečena pravosnažna presuda, sud nije odredio i kaznene mere, te je on pobegao u Tursku.

On je 23. novembra trebalo da se javi Sudu BiH kako bi preuzeo papire za stupanje na izdržavanje izrečene kazne zatvora, prenosi RTRS.

Sakib Mahmuljin bivši je brigadni general Armije Republike Bosne i Hercegovine i zamenik ministra odbrane Federacije Bosne i Hercegovine, te visoki zvaničnik Stranke demokratske akcije. On je tokom rata u BiH bio jedan od najvažnijih generala u muslimanskoj vojsci, a veruje se da je bio povezan i sa mudžahedinima koji su ratovali na strani muslimana.

1 KOMENTAR

  1. Ма није ваљда му Турска пружила уточиште? Ердоган је „брат“ „пријатељ“и претходног и садашњег преседника. Ма нема везе што је признао „републику Косово“ , нити што около пропагира признање исте он је „велики“ пријатељ некада Тадића данас Вучића, ја се питам на основу чега је постигнуто то пријатељство, ако није на основу естеског захвата на Цеци Ражњатовић, јер ето ту су нас баш задужили………

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime