Čuvanje dece i starih u inostranstvu, dadilje i bejbisiterke

0
73

Današnji način života, u skladu sa svakodnevnim obavezama diktira potrebu da deca imaju dadilju ili bejbisiterku ili neku drugu stručnu osobu koja ima iskustva u čuvanju dece, pa čak i čuvanju beba.

Razlika između dadilja i bejbisiterke

Dadilje su osobe koje su zaposlene da brinu o detetu, da sa detetom rade i da ga edukuju. Radno vreme dadilja je celodnevno, jer tako imaju mogućnost da prate dete i da shodno uzrastu, razvijaju i usavršavaju sa detetom njegove sposobnosti. Dakle one su u potpunosti posvećene razvoju deteta i imaju punu odgovornost kada je u pitanju sve što je vezano za dete dok su roditelji odsutni: obroci, domaći zadaci, igra, pomoć u kući.

Sa druge strane, bejbisiterka ima drugačije obaveze, a to je da pričuva dete u datom terminu, presvuče ga, nahrani i zabavi. Od nje se u praksi ne očekuje nikakav vid edukacije deteta. Bebisiterke su pravo rešenje za roditelje kojima je potrebno da u toku dana imaju dodatnu pomoć od par sati.

Podrška starijim osobama

Kod starijih osoba se javlja potreba za podrškom jer njihovi zdravstveni problemi sa godinama postaju hronični i složeni. Prisustvo više hroničnih stanja u isto vreme je učestala pojava u poznim godinama. Starije osobe mogu da razvijaju gerijatrijske sindrome kao što su slabost, urinarna inkontinencija i sklonost padovima, koji ne potpadaju u kategorije bolesti, ali zahtevaju pažnju i pomoć.

Podrška starijoj populaciji, kao i pružanje usluga usredsređenih na ono šta je starijim ljudima potrebno ili šta oni žele, je izazov kako kod nas tako i u inostranstvu. Da bi se na ove potrebe efikasno odgovorilo, važno je prvo razumeti njihove osnovne potrebe, kao i širi kontekst u kome oni žive i komuniciraju.

Često je potrebno starijoj populaciji organizovati neku vrstu pomoći u kući pa i čuvanje starijih.

Da Vas podsetimo:  Što dalje od besperspektivnog života

Kako naći ovakav posao?

Na oglasnim sajtovima kao što su Dijaspora oglasi možete pronaći veliku ponudu ovakvih poslova u inostranstvu u kategoriji čuvanje dece i starih. Na ovom sajtu se svakodnevno postavljaju oglasi za pomoć u kući, kao i zbrinjavanje starih ili nemoćnih osoba.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime