Da li će narod pristati na prevaru Save Manojlovića i pobedu Vučića

4
379

Veliku narodnu energiju i želju da stane na put Vučićevom bezakonju, inicijativa Kreni promeni hoće da pretvori u pirovu pobedu. Savo Manojlović svesno ili nesvesno radi u unteresu SNS kartela i pokušava da spreči narodne blokade, odnosno narodni otpor pretvara u nekakvu proslavu “pobede“.

Vučić vidno uzdrman i uplašen masovnim izlaskom naroda u subotu na ulice i dvočasovne blokade Srbije, pokušava da u njegovom podmuklom stilu prevari narod. Navodno povlači se Zakon o eksproprijaciji na doradu, a Zakon o referendumu će pretrpeti određene izmene. Suština je da projekat Rio Tinto ostaje, da će navedeni zakoni pretrpeti samo nebitne izmene i da se ide na referdenum kojim će SNS manjina promeniti Ustav da bi legalizovali ukidanje svih sloboda i legalizovali svoje izdaje i bezakonje.

Ne smemo dozvoliti Savine performanse u Soroševom stilu, već blokade i proteste treba nastaviti još odlučnije. Narod kome je strpljenje na kraju, koga je muka naterala na ulicu može okončati mračnu vladavinu SNS kartela samo ako spreči Soroševe stipendiste da ga zavode za Goleš planinu. Srbija se ne sme umiriti dok izdajnike ne zatvori, Zapadne kolonizatore ne otera i narod i državu ne oslobodi! Srbijo, ustani ili nestani!

Pravu analizu Savine prevare i Vučićeve pobede dala je veliki i časni borac Marija Alimpić iz udruženja Zaštitimo Jadar i Rađevinu, koju možete pročitati u nastavku.

Uredništvo Borba za istinu

Dragi svi,

Prvo smo hteli da se oglasimo povodom ove tragikomične situacije, a onda smo shvatili da je situacija ipak samo tragična.

Elem, danima smo ćutali radeći na zaustavljanju projetka kao i inače i trpeli raznorazne uvrede što po mrežama, što uživo, svaki put kad smo iskreno rekli šta se dešava van očiju javnosti i bili nazivani zlim i sujetnim zato što nećemo sa svakim da učestvujemo u svemu.

Da Vas podsetimo:  O agresiji NATO na Jugoslaviju 1999.

Ovo sad je otišlo predaleko. Niko ne pomenu rudnike litijuma u Srbiji. Sjaši Rio Tinto da uzjaše onaj ko plati više „glumce“.

Zaštitimo Jadar i Rađevinu upozorava narod Srbije da ništa nije završeno i da će ulica tek odlučiti i o Rio Tintu i o rudnicima, i o fićfirićima Rokfelera, Angele Merkel, Viole fon Kramon…

Dakle, ulica će odlučiti ali ulicu neće voditi uličari već čestiti i ozbiljni ljudi.

Svi organizatori performanasa su zajedno pristali na zahteve koji se odnose samo na dva zakona ali ne i na TRAJNO UKIDANjE PROJEKTA JADAR I ZABRANU SVIH GEOLOŠKIH ISTRAŽIVANjA koje mi tražimo već dve godine.

Na osnovu čega se proglašava pobeda dok predsednik srpske nazadne stranke priprema teren za drugu kompaniju i javno saopštava na nacionalnoj televiziji da su s predumišljajem planirali uništavanje života građana Srbije.

Naš „spasilac“ iz obrni okreni se usuđuje da priča o Prostornom planu grada Loznica i da kaže da je Rio Tinto stopiran? Prostorni plan područja posebne namene je u stanju izmena i dopuna, to je usvojila Vlada Republike Srbije, pa tek onda Loznica. Protiv toga smo mi iz KORS i ZJR uložili Ustavne inicijative, kojih naš zaštitnik ustavnosti i zakonitosti nema ni jednu. Ni jednu tužbu, žalbu protiv projekta ili nekog od lobista projekta.

Ne tiču nas se politički dogovori iza zatvorenih vrata, ni obaveze prema finansijerima, niti građanerska glumatanja i podele na desne i leve ali nas se tiče svako ko sa ovim što smo uradili pokuša da trguje. Još više nas interesuje šteta koja se time nanosi Rađevini i Jadru.

RUDNIKA NEĆE BITI!

https://borbazaistinu.rs/

4 KOMENTARA

 1. Kako vulgaran tekst, mogao bi komotno da izađje u Informeru!
  Istina je zapravo potpuno suprotna, svaki protest mora da ima cilj i uspeh svakog protesta je ogleda kroz rezultate.
  Teranje ljudi da izlaze svakog vikenda vodi slabljenju protesta i njegovom nestanku. Tome se nadaju SNS i naručioci ovog smeća koje sam pročitao.
  Jedan protest, jedan cilj.

 2. BLOKADAMA PUTEVA STOP! Vreme je, a i uslovi su ispunjeni, te prestale su pričine za blokadu puteva. Takođe,Vučić je imao hrabrost i povukao Zakona o eksproprijaciji i pored toga što je usvojen i možda potpisan. Jedino on je imao muda da objasni narodu zbog zakona koji je okupirao puteva i drumova. Da li će uispeti da urazumi zaštitare ekologije da prekinu blokade, videće se. Меđuvremenu njegovi saradnici nabili se u svoje kolibe kao kučke po cići zima. Neka odremaju dok šef reši nepremostivi konflikt. Mnogo su pametni? Ne zaboravimo još i kadrove koji okružuju već umornog predsednika, vredni i prepametni doktorir plajatori: „dr“ Mali, „dr“Stefanović, „dr“Šapić, „dr“Jorgobanka, „dr“Bajatović, „dr“ Jelena Trivan, a diplome dobro naplaćuju Toma diploma, Rističević i mnogo, mnogo drugih.

  • Наиван си ки француска собарица што ће рећи Вучић. Ово је само његова куповина времена а одавно купује делове лажне опозиције и назови еколога као што је „Саво“, још један из плејаде тројанаца који су јахали и јашу Србију да би је огулили.
   Рио Тинто није отеран и сви разлози за протест остају изгледа све док је Вучић на власти.

 3. Pesma rodoljubivog karaktera:

  Rio Tinto marš odavde!

  Da od Drine tamo gde je Jadar,
  gradiš, na Bojani, novi Skadar!?
  O, moj bože, daj nam pravde,
  Rio Tinto marš odavde!

  I nek svira,
  marš sa Drine,
  neko našu zemlju dira
  jer, to je srpsko sine!

  Od šuma
  da nam ostaviš goleti,
  tome vragu, Srbija će odoleti!

  Presele nam bušotine
  kod Gornje Nedeljice,
  neki žive i od crkavice,
  nije ovo pećina Aboridžina,
  ovde je Srbija, naša domovina!

  Da zagadiš nam Drinu i Jadar,
  predivne reke,
  O bože sačuvaj nas, budoćućnosti,
  blize, il’ daleke!?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime