Disanje na škrge

0
488
Aleksandar Arsenijević / Foto: ozonpress

Tokom ovih osam godina, koliko Srbistan u svetlu budućnost vode gospodar Vučić i njegova nazadna družina, samohvalisavost, najčešće neutemeljena, i naravno patološka mitomanija, postali su koncept vladavine veličanstvenog i sveznajućeg vođe. Pa tako proizilazi da što su tvrdnja i obećanje nebulozniji i sumanutiji to se gospodar bolje kotira međ’ narodom srbistanskim. Onim istim što se vazda dičio i diči urođenom inteligencijom i promućurnošću, o čemu svedoče toliki vicevi u kojima Srbistanac uvek nadmudri i prejebe belosvetski bašibozuk.

Stoga nema razloga za čuđenje što kada veliki vođa netrepnuvši Srbistan nazove ekonomskim tigrom, ustvrdi da BDP nezadrživo raste i da ćemo za dve najdalje tri godine dostići Kinu i Ameriku, prosečnom Srbistancu preostaje samo da mu krenu bale i zadivljeno uslikne  – vauuuuu!

Uostalom, šta dete zna šta su dve tone, a kamo li šta je to BDP.

Foto: printscreen

Samo u svom tom samoreklamerstvu gospodara Vučića i njegovih nazadnih seiza ima jedna nelogičnost. Njihova samohvala se bazira isključivo na stvarima koje, recimo ekonomija, sa realnošću imaju dodira koliko i sve belosvetske mitologije, dok ono u čemu Srbistan iz dana u dan beleži rast i preti da postane evropski lider ne pominju i zaobilaze u širokom luku. Biće da im skromnost ne dozvoljava da se podiče da se iz godine u godinu stopa zagađenosti nezadrživo bliži svetskom vrhu. A sve to zahvaljujući činjenici da se Srbistan pretvorio u poligon prljavih tehnologija koje niko normalan, osim nazadne bratije, ne želi u svom dvorištu. Pa su tako zahvaljujući domaćoj neodgovornosti i inostranim investitorima, koje na nesreću finasira narod srbistanski, Bor, Smederevo, Pančevo, Obrenovac, Kostolac… postali ekološke crne rupe Evrope.

O tim „uspesima” ćuti i gospodar, o njima ćute i njegovi nazadni eksperti i partijske nabiguzice. Baš kao što o tome da se naš Čačak nedavno našao među najzagađenijih sedam svetskih gradova ni avaza ne pušta naš uvaženi čačkonačelnik i stručnjak za arterijske bunare MrMi i njegova pomoćnica Mira samozvana ekološkinja i ekspert za ovo i ono.

Da Vas podsetimo:  Imaju li "deca" nekog bližeg od Marinike?

Alo bre sedmi u svetu, a oni ništa!

Pošto su posekli toliko drveće, a među njima i stari platan koji je krasio dvorište kuće Krenovih na red je došla breza u gradskoj rupi. Em su nazadnjački stručnjaci dokazali da je drveće ekološki štetno, em se ne uklapa u nazadnjačku behaton estetiku koju po ugledu na pozornika Vesića u Čačku furaju MrMi i ekipa.

Ali da se razumemo, nije nerealno očekivati da se naš Čačak uskoro nađe na samom vrhu pomenute liste, jer gospodar Vučić i njegovi sledbenici uvek mogu jače, brže i bolje, a i naučno je dokazano da se bez drveća lakše diše!

Aleksandar Arsenijević
Izvor: Ozonpress

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime