Dokle:“Bolji!“? Nama trebaju „Dobri!“

0
947
Radovan Marjanović /Foto:printscreen (kolubarske.rs)

Skorih dana reče neki ugledni opozicionar: Prvo da ovoj vlasti vidimo leđa, pa posle da vidimo šta ćemo, kako i sa kime ćemo! Lepo, ako čak ni mi ništa ne naučismo od istorije kao učiteljice života! I ne pamtimo DOS i DEPOS, rogove u vreći. Bavljenje sobom, što i nije bilo loše, kao kad su se bavili nama. Privatizacijama, na primer… Ni znatno novije, sa početka jesenjih protesta: „Ovi da odu, a oni da se ne vrate!“.

Neka su „ovi“ i crni, crnji da ne mogu biti. U principu, biti protiv, čak i protiv najgoreg, automatski nije što i biti za dobro. Usto u datom trenutku najbolje! Uostalom, od takvih i nije teško biti bolji… Zar nam je to valjana perspektiva? Ne, nama ne treba bolja vlast. Treba nam dobra vlast! A ako onoj prethodnoj koja bi htela da bude buduća zaboravimo sve čega se sećamo, biće ili istom kakva je bila, ili malo bolja.

Pogledajmo i kakvi su sada: zatvoreni u sebe, mešaju stalno iste i stare karte, lome koplja oko toga ko jeste a ko nije „prava opozicija“. Javno pregovoraju o „ukrupnjavanjima“ i „ujedinjenjima“, a u tišini se bave sopstvenim „razjedinjavanjem“. I energičnim otporom „novim igračima“, uključujući i vlastitu „omladinu“. Čekaju da se nekim čudom, Božjom ili voljom razočaranih „sponzora“ aktuelna vlast „strmopizdi“, kada će biti dobro da „starih igrača“ bude malo. Za sve će se naći mesta (funkcija)!

Otuda i frka, sa Basarom. Zanemarivši ton za koji sam lepo kaže da je zajebantski a ne samo kozerski, on je sasvim ozbiljan. Traži da i sadašnjoj opoziciji a ne samo vlasti, gledamo u zube! U ono što je radila dok je bila vlast, i ono što radi kao opozicija. Što i da ne? Niko nam je nije poklonio a nije nam se ni sama poklonila, mi smo joj poklonili i opet treba da joj poklonimo glasove!

Da Vas podsetimo:  ŠTA TO BI RIO TINTO?

Zaslužuje li ona (zapravo bilo ko!), bezrezervno, blanko poverenje? Setimo se: pošto bi došli na vlast treba im dati i uobičajenih sto dana, da pokažu šta znaju. Ali to važi za zaista nove, na vlasti. A većina ovih, odavno je i dugo pokazivala šta zna! Neće li biti i umorni, od dugotrajne borbe? I skloni da prenaglase uspeh, malo „odmore“? A biračima ostave zadovoljstvo zbog učešća na izborima i mandata i funkcija koje stekli „njihovi“), ili bojkota kome su doprineli!

Radovan Marjanović
Izvor: kolubarske.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime