Dole NATO! Živeo NATO!

4
1479
Foto: skrinšot Youtube

Ovom sećanju na žrtve „Milosrdnog anđela”, kako je već uobičajeno, nije prisustvovao, nijedan diplomata iz predstavništava devetnaest zemalja koje su se 24. marta 1999. godine herojski obrušile na SR Jugoslaviju

Trista šezdeset četiri dana u godini vojska Srbije, vojno neutralne zemlje, uvežbava borbenu gotovost sa snagama Severnoatlantskog pakta kako bi negde u Evropi (a najbolje na granicama Ruske Federacije) spremno dočekala velikorusku agresiju na SAD, a onda se, 24. marta, čitava naša zemlja posveti obeležavanju godišnjice NATO-bombardovanja.

Ove godine centralna državna ceremonija u znak sećanja na žrtve Operacije „Saveznička sila” ili „Plemeniti nakovanj” ili „Milosrdni anđeo”, kako glase šifre za taj terorizam visokog stila, održana je u Aleksincu uz prisustvo više hiljada građana, predsednika Srbije, premijerke, članova Vlade, predsednika Republike Srpske i jednog dela diplomatskog kora.

„Oprostićemo ako budemo mogli, zaboraviti samo ako nas ne bude bilo” – osnovna je poruka veoma oštrog govora predsednika Vučića koji je održao ovom prilikom. Nekažnjeni organizatori ovog zločina, razume se, neće se njime, nimalo potresti pošto znaju da su sve izgovorene reči protiv njih samo za unutrašnju upotrebu i za tu priliku, a da je već sutra novi dan, u kome vojnici neutralne Srbije nastavljaju svoja redovna usavršavanja vežbajući sa natovcima.

Ovom sećanju na žrtve „Milosrdnog anđela”, kako je već uobičajeno, nije prisustvovao, nijedan diplomata iz predstavništava devetnaest zemalja koje su se 24. marta 1999. godine herojski obrušile na SR Jugoslaviju. Što se već može prepoznati kao znak da su i danas potpuno uverene u opravdanost napada koji su preduzeli pre 19 godina i da nemaju nikakvog razloga da se kaju što su nas 78 dana zasipali bombama, ubijali i civile i vojnike, naneli ogromnu materijalnu štetu i Srbiju unazadili za mnogo godina i sa malom nadom da će se ikada oporaviti i vratiti među zemlje sa kojima se nekada mogla porediti ili čak i biti ispred njih.

Da Vas podsetimo:  Vučićev zaokret je već počeo

Ovih dana, a svakako u vezi sa godišnjicom bombardovanja naše zemlje, objavljeni su i rezultati ankete o tome kako građani Srbije gledaju na mogući ulazak u NATO. Oni su pokazali da se 84 posto ispitanih građana izjasnilo protiv pristupanja toj zločinačkoj organizaciji, deset posto smatra da bi takvo rešenje bilo korisno za našu zemlju, dok šest posto građana nema nikakav stav.

Razumljivo je što se ogromna većina građana protivi ulasku u NATO, pomalo čude odgovori neodlučnih, ali je teško shvatiti podršku učlanjenju onih deset posto Srba, jer se time i sami svrstavaju na stranu zločinaca koji smatraju da je Srbija zasluženo kažnjena.

Mnogo je ozbiljnije, međutim, što među mnogobrojnim političkim strankama i pokretima u našoj zemlji , proevropski orijentisanih, ima i takvih koje – verovatno uz pristojnu nagradu – neprestano pozivaju našu Vladu da ne bude izuzetak već da se prepusti opštoj struji i pridruži ostalim američkim satelitima na Balkanu.

Kad bi nekim slučajem naši narodni poslanici obratili veću pažnju na program i rad ovih stranaka i pokreta, pa možda i izglasali zakon kojim im se zabranjuje rad upravo zbog navijanja da Srbija uđe u NATO, ne treba ni sumnjati da bi se sve članice te terorističke organizacije ogorčeno pobunile zbog kršenja demokratije u Srbiji. Što bi to zaista i bilo, možda jedva neki stepen manje od njihovog „Milosrdnog anđela”, „Plemenitog nakovnja” ili „Savezničke sile”.

Vojislav M. Stanojčić

stanjestvari.com

4 KOMENTARA

 1. Prolaznik je skolski primjer Sorosevog pitomca ili cinovnika neke Nevladine organizacije koji prima solidnu placu da bi ubjedjivao gradjane Srbije kako je SRBIJA kriva za sve sto se dogadjalo u proslosti!!! Dosli smo do toga da je i Gaveilo Princip , preko noci postato “terotista”!,
  I Naravno, gdje je izlaz………za “Prolaznika ……..da Srbija ozakoni svoje imanje i sredi odnosa sa susjedima”
  Prolazniku nije uspjelo da primeti da Milosevica nema vec 20 godina. Da ovi poslije njega su na vlast
  dosli zahvaljujucu upravo onima koji su nas bombardovali i izvrsili agresiju na Srbiju. Zasto samo Srbija mora da “ ozakoni svoje imanje”. Pa nije Srbija nastala kad i Hrvatska i Slovenia! Srbija je stvorila 1. I 2. Jugoslaviju kao pobjednik u dva svjetska rata, i sudionik je stvaranja O U N……..
  Ni jedna drzava koja je usla u EUROPSKU UNIJU nije morala da “ ozakoni svoje imanje” vec su usle kao drzave u postojecim granicama! Ako je “ za sve kriv Milosevic” zasto onda i dan danas DAVE SRBIJU.Pa njihovi “izabranici i puleni “ vladaju Srbijom!! Nije Milosevic napadan radi toga da se unisti Milosevic, vec da se unisti SRBIJA,!!!
  Pametnome dosta…….

 2. Хвала Богу да је 5 октобра на улице изашло најмање милион Срба да склоне човека који их је повео у рат против свих суседа и против најјаче армије на свету.

  И дај Боже да се Србија што пре ослободи Шешеља, озакони своје имање и среди односе са суседима.

 3. VELIKA NADA bi mogao biti VUCIC !!!
  Da lì je “ izdajnicki dio “ ipak samo “ kupovanje vremena??????
  Da li u Vucicu ipak zivi onaj Radikal Patriota????
  Na njemu je da izabere: VELEIZDAJNIK ili HEROJ NACIJE ,!!M

 4. Mnogo pogubnije od “Milosrdnog andjela, Plemenitog nakovnja, i Saveznicke sile” bio je drzavni udar na Milosevica!!! Sve ono sto nisu uspijli postici vojnom silom,ostvarili su i jos ostvaruju pomocu VELEIZDAJNIKA Djindjica ( koji je poslat u zasluzenu penziju) Tadica i sada Vucica. Naravno i uvjek prisutnog Dacica. Nevladine organizacije su obavezan detalj Veleizdaje!
  Prvi i najvazniji potez bilo bi SUDJENJE VELEIZDAJNICIMA, IZDAJNICIMA, i svima koji su se ogrijesili prema USTAVU SRBIJE ! Ovdje mislim na Nevladine Organizacije i sve one koji su omogucili da Srbi budu sudjeni u ?Hagu !!!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime