Doris mora u preambulu

0
873

Uobičajeno osiono, poslanica Evropskog parlamenta Doris Pak založila se pre nekoliko dana za izbacivanje Preambule iz Ustava Srbije. U četvrtak, 21. maja, nemačka političarka je, prenosi agencija „Beta“, u izjavi za „Radio slobodnu Evropu“ istakla da je izmena ustava korak koji će Srbija morati da preduzme ukoliko želi da postane član Evropske unije:

Doris Pak
Doris Pak
„U tom procesu proteći će vreme a na kraju ćemo doći do tačke kada će Srbija morati da prizna nezavisnost Kosova. EU ne može prihvatiti državu čije granice nisu precizno određene. To jednostavno nije moguće“, rekla je Doris Pak, dodajući i da je ovo „dobar trenutak za eliminisanje Preambule, ali da ima utisak da bi došao preuranjeno jer političari za to nisu pripremili građane“.

„U ovom trenutku niko neće insistirati na izmenama Preambule ukoliko za to ne postoji spremnost. Nisam od onih koji sugerišu da to treba sada učiniti, ali je definitivno da se to jednom mora učiniti. Na njima je da pronađu pravi trenutak, jer je to neizbežno“, zaključila je Doris Pak.

Građani Srbije joj, u neku ruku, duguju zahvalnost na ovoj iskrenosti. Naravno, ta iskrenosti ne potiče iz ljudskosti ili samilosti, nego iz osvajačima svojstvene bahatosti i nesmotrenosti, ali svejedno, hvala joj i na tome, pošto bi srpska javnost u suprotnom bila osuđena na izjave domaćih političara, ovih koji, kako to otvoreno kazuje Doris Pak, rade na „pripremanju građana“ za sve one mere kojima narod inače nije sklon, pa ga valja slagati, obmanuti i zavesti.

Kako se zahvaliti Doris Pak? Lako: uvrstiti je u prvu sledeću ustavnu preambulu. Zaista, to bi bilo savršeno rešenje – da se sadašnja Preambula ne izbacuje niti menja, nego da se dopuni odredbom da Doris Pak više nije dobrodošla u Srbiju, te da će Srbija svako njeno istupanje u kojoj nas pominje shvatiti kao napad na državu i na to onda odgovarajuće uzvratiti.

Da Vas podsetimo:  DISKRIMINACIJA DO SRBA EVROPSKE SLOVENIJE

U stvari, ne samo Doris; valjalo bi u tu premabulu uvrstiti i sve druge koji su našli za shodno da građane Srbije „savetuju“ šta, kada i kako imaju da urade sa svojom državom, svojim ustavom i svojim teritorijama. Dakle, da Ustav Srbije započinje zahtevom da se svi koji nisu državljani Srbije, a o našim državnim pitanjima se izjašnjavaju na nedostojan i osion način, imaju smatrati neprijateljima.

Za takvu preambulu možda čak i ne bi bilo potrebno „pripremati građane“, kojima je, osim u nameštenim istraživanjima „javnog mnjenja“, odavno preko glave i Evropske unije, i Doris Pak, i uslova koje „moramo da ispoštujemo“.

Fond strateške kulture

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime