Dva izdajnika

6
2796
Foto: skrinšot Youtube/istinomer

Jedan je svoju veleizdaju obećao (i u priličnoj meri izvršio) kako bi mu Imperija dopustila dolazak na vlast, a drugi svoju nudi brže i više nego što je prvi, u ovom trenutku spreman, kako bi mu preoteo milost te Imperije.

Radi se, naravno, o Aleksandru Vučiću i Saši Jankoviću.

Vučićevo odbacivanje radikalskog svlaka i ulazak u kalvinističku košulјicu je rezultat trgovine sa zapadom. On i (politički) pokojni Toma, želeći moć i druge privilegije vasti, obećali su zapadu, ono.što nije smeo ili hteo dotadašnji šampion veleizdaje Boris Tadić. Tako im je dozvolјeno za ujarme Srbiju. Najkonkretniji rezultat ove trampe, jeste Briselski sporazum. Iako najveći broj njegovih tačaka govori o skoro bezbrednoj Zajednici srpskih opština, suština mu je u zaokruživanju arnautske državnosti na celom KiM, jer je do tada, Srbija faktički upravlјala severom.

Nažalost, ogromna većina Srba, naročito Vučićevih glasača, nije pročitala Briselski sporazum, a najveće televizije o njemu sramno ćute, pa narod prilično veruje tiraninu kad laže nazivajući ga velikim uspehom i garantom opstanka Srba. Ovde možete pročitati suštinu tog „sporazuma„.

On predviđa prelazak Srba u policiju Kosova, suda u sudski sistem Kosova, bezbedonosnih struktura u kosovske, lokalne izbore po kosovskim zakonima, te da Srbija neće sprečavati Kosovo na njegovoj EU stazi. Dakle, Srbija se Briselskim sporazumom potpuno odriče svake poluge vlasti na Kosovu, pride se obavezujući da Kosovo* ne ometa u evrointegracijama. Te integracije otvorene.su isklјučivo za nezavisne države. Priče o ZSO su opsena za narod. Takva zajednica se već, po kosovskim zakonima, može osnovati, ako se opštine dogovore, možda pod drugim nazivom, ali kompetencije ni ovako ni onako, ne mogu da joj budu ozbilјne. Dakle, takvo ništa, dobiti za nabrojano sve, ne da nije državničko diplomatski uspeh, već je veleizdaja, ali ne „obična“, već ekstremno glupa, rekao bih (kompletno?) idiotska. Sada se izdaja nastavlјa. Vučić se priprema da pripusti KiM u OUN. Trebalo mu je malo patriotske vatre, pa imamo heroja Marka Đurića, velikomučenika, čike je hapšenje omogućilo Aci Srbinu da malo propatetiše na medijima, ali je ubrzo zaokružio proces tzv. unutrašnjeg dijaloga izjavom da iako većina aktera istog predlaže zamrznuti konflikt, on ga ne prihvata. To je posledica njegove svesti da će, u slučaju odbijanja saradnje sa svojim zapadnjačkim vlasnicima, biti kažnjen teranjem sa vlasti, a to je njemu najvažnije.

Da Vas podsetimo:  OTVORENO PISMO PREDSEDNIKU REPUBLIKE SRBIJE

Problem mu predstavlјa suština njegovih birača. Koliko god se trudio, liberaše i autošoviniste, sem neke plaćene, nije pridobio, pa je većina onih koji ga glasaju, i dalјe radikalskog ideološkog opredelјenja. Oni veruju da AV čini koliko može, ali eto, žuti su mu ostavili tešku situaciju, pa ne može više, dočim je tek pitanje dana kad će ga Putin usvojiti. To je jedino što sprečava vUČKa da brže isporučuje Arnautima nezavisnost. Birači bi ga, za očiglednu izdaju, kaznili na izborima.

To uočava Sašica Janković, pa objavlјuje kako bi on Kosovo* pustio u Ujedinjene nacije. Ovaj neshvatlјivo neharizmatični političar u pokušaju, na sve načine nudi svije kvislinške.usluge Imperiji, kako bi njime zamenila Vučića, jednako kao Tadića Acom 2012. Algoritam je transparentan. Zapad hoće da Srbija prizna Kosovo (posle toga još mnogo samo zahteva sledi: Vojvodina, Raška, migranti, privatizacija, LGBT usvajanje dece…) i traži služinčad koja će to izvesti. Što brže, to bolјe. Kao konkurs za posao. Zato sada Janković, kiji sem podrške svog psa Artura i Nikole Đurička, ne može da računa na mnogo potpore u narodu, shvativši ovaj mehanizam pokušava da javi ambasadama kako će izdati brže, jače, bolјe od sadašnjeg kolonijalnog namesnika.

Mi Srbi smo u tragičnoj situaciji. Vlast, kao i ogromna većina opozicije, te medija i aktivističke javnosti, stoji postojano kano klisurine, na poziciji samouništavanja Srbije, priznavanja Kosova*, prihvatanja neokolonijalizma i evrounijatstva.

Zato ni vlast, ni groteskna opozicija, već novo vino u mehove nove.

Ostoja Simetić

Srpski kulturni klub

 

6 KOMENTARA

 1. Е да су само 2 издајника било би добро и некако би их
  се могли решити али жалосно је то што је комплетна власт
  изданичка и само револуцијом их се можемо ослободити !!!

 2. I svi su krivi za ovu tragediju osim Milosevica i njegovih vernih glasaca. U njegovo vreme izgubismo 65% BDP-a, njegove perjanice postase tajkuni sto sve opljackase ( mnogo pre vasih omrzlih „zutih“), mladost rasterase po svetu i onako bescasno, kako samo oni mogu, nalaze krivce svuda osim u samima sebi. I jos im nije dosta, prokleti da su, samo traze izdajnike i placenike, a od njih vecih izdajica nema. Sve nesto obozavaju Srbiju, ali ih za narod bas briga. Sto rece njihov duhovni otac Dobrica Cosic, vole Srbiju, ali mrze Srbe. Da vole svoj narod sacuvali bi sta imaju, prestali da kradu, podmicuju i kupuju diplome. Ko nema mozga ima pare. I samo pricaj o Kosovu i izdaji do poslednjeg Srbina, dok ti iz dzepova ispadaju pokradene pare opljackane od ovog jadnog naroda.

 3. Докле ће да нас даве са Косовом ?
  Србија има других и већих проблема о којима се ћути.

 4. Svilanovic, Tadic, Sutanovac, Vlahovic, Labus, Dinkic…….umorih se nabrajajuci i to nije celokupan spisak a koliko ih jos ima i svi su se svojski trudili u svojoj kreativnosti da rasture drzavu i da ugrade trulu gredu u sistem kako bi drzava funkcionisala u haosu. Naravno mnogo od toga sto su uradili prevazilazi njihove mentalne sposobnosti pa su stoga imali zapadne mentore koji su timski radili i doprinosili da se napravi haos.
  Ostaje samo da se promeni mentalit,mitovi i proslost…Sto je preeveliki mastoviti cilj.

  Nesto su mentori predvideli i to samo jednu cinjenicu- da su Srbi ziveli, opstajali i preziveli u haosu i vrtlogu. Vo vjek i vjekova…..

 5. Šta reći ? Posle pitanja „neobaveštenog Koštunice“ zapadnim zlikovcima u KOJIM GRANICAMA bi primili Srbiju u EU usledilo je njegovo hitno smenjivanje i dovođenje zlikovaca na čelo Srbije ( Tadić , Nikolić , Vučić ). Ovo što je Vučić uradio ovo su teško mogli i da zamisle najveći EU zlikovci .

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime