Gospode, spasi nas od vladarki poput Hilari Klinton, Liz Tras, Ursule fon der Lajen i Analene Berbok

1
106

ŠEFICA NEMAČKE DIPLOMATIJE ODLUČILA DA JE FEMINIZUJE, DA JOJ DA – ŽENSKO LICE

* Koliko je generalno humanija i prijatnija vladavina žena nego muškaraca? Egipatska Kleopatra, vizantijska Teodora, gotske i franačke princeze, koje su sa ovom drugom živele u isto vreme, teško da su pogodne kao reklama za feminizam. U Evropi, koja nam je bliža po kulturi, ni sa suverenim damama nije bilo sve u redu. Šta je Katarina Mediči, u poređenju sa kojom su njeni sinovi Čarls IX i Henri III bili slabići? Kraljica Bes (Elizabeta Prva) bila je na istoj liniji

* Dvadeseti i 21. vek doneli su potpuno razočarenje u humanizam i razboritost političarki. Rusija je postala poznata po Rozaliji Zemljački (revolucionarke su uglavnom bile strašne furije) i atamanu Marusji. Smrt Margaret Tačer dočekana je slavnom pesmom „Veštica je mrtva!“ («Witch is dead!»)

* Američke državne sekretarke Medlin Olbrajt i Hilari Klinton, kao i sadašnja zamenica državnog sekretara, Viktorija Nuland, takvo su oličenje zlobe da neki Blinken izgleda kao anđeo krotosti

_________________________________________________________

Autor: Maksim SOKOLOV

ANALENA Berbok već 15 meseci je ministarka spoljnih poslova Nemačke, ali je donedavno bila poznata uglavnom po svom fenomenalnom obrazovanju.

Izdvajala se željom da brani nemačke interese i „stotinama hiljada kilometara od Berlina“, znanjima o ulozi tenkova u evropskim ratovima 19. veka, a i apelom Putinu da koriguje svoju politiku za 360 stepeni…

Sada je Analena odlučila da `nacrta` spoljnopolitičku doktrinu Nemačke. To je pre posao kancelara Šolca jer ministri spoljnih poslova samo sprovode doktrinu u praksi, ali se sve izmešalo u nemačkoj politici.

Njena doktrina će, kako je objavila, Nemačku spoljnu politiku pretvoriti u feminističku, a nemačko Ministarstvo spoljnih poslova će „imati ženstvenije lice“.

Naravno, Male pig chauvinism u politici (kao i u drugim sferama života) donosi samo nevolje, dok je ženski princip svuda koristan. Ovo je utoliko indikativnije što se govorka u Berlinu da Analena ozbiljno razmišlja o preuzimanju funkcije kancelara.

Da Vas podsetimo:  SRPSKA POGAČA OSVOJILA NEMCE: Svečani hleb po receptu iz Banata sada u ponudi jednog restorana u Drezdenu

Sanjati nije štetno, ali postavimo sebi pitanje.

Ali, koliko je generalno humanija i prijatnija vladavina žena nego muškaraca?

Egipatska Kleopatra, vizantijska Teodora, gotske i franačke princeze, koje su sa ovom drugom živele u isto vreme, teško da su pogodne kao reklama za feminizam.

Kineska carica Ciksi, koja je vladala krajem 19. veka, odlikovala se retkom okrutnošću. Godine 1896. naredila je kidnapovanje revolucionara Sun Jat-sena iz Londona kako bi ga dovela u Kinu i, isečenog na sitne komade, ispekla…

Ursula fon der Lajen

U Evropi, koja nam je bliža po kulturi, ni sa suverenim damama nije bilo sve u redu. Šta je Katarina Mediči, u poređenju sa kojom su njeni sinovi Čarls IX i Henri III bili slabići. Kraljica Bes (Elizabeta Prva) bila je na istoj liniji.

Istina, 18. vek je pokazao i svetlu stranu feminizma. Kao primer prosvećenog apsolutizma hvaljena je vladavina naše krotke Jelisavete, potom matuške Jekatarine, a u Austriji vladavina carice Marije Terezije.

Odmah potom su na vlast došli i muškarci koji su bili prosvećeni i meki – Luj Šesnaesti i naš Aleksandar Blagosloveni. Dakle, ne radi se samo o feminizmu.

Dvadeseti i 21. vek doneli su potpuno razočarenje u humanizam i razboritost političarki.

Rusija je postala poznata po Rozaliji Zemljački (revolucionarke su uglavnom bile strašne furije) i atamanu Marusji. Smrt Margaret Tačer dočekana je slavnom pesmom „Veštica je mrtva!“ («Witch is dead!»).

Uzgred: koji je još britanski premijer na ovaj način ispraćen do groba?

Američke državne sekretarke Medlin Olbrajt i Hilari Klinton, kao i sadašnja zamenica državnog sekretara, Viktorija Nuland, takvo su oličenje zlobe da neki Blinken izgleda kao anđeo krotosti.

A i one su takođe važan primer vladajućeg feminizma.

Primeri finske premijerke Sane Marin, njene estonske koleginice Kaje Kalas i moldavske predsednice Maje Sandu takođe nisu nimalo inspirativni. Kao ni primeri Elizabet Tras, Ursule fon der Lajen i – strašno je i reći – same Analene Berbok.

Da Vas podsetimo:  Loših 100 čine Srbiji zlo... (3)

Od tako lepih dama i njihove političke mudrosti – neka nas Gospod sačuva.

1 KOMENTAR

  1. PUTIN NE ZASLUŽUJE HAG, VIŠE GA ZASLUŽUJE (de)BIL KLINTON!

    Međunarodni krivični tribunal u Hagu, kao pošteni i samostalni međunarodni, a ne narodni sud, trebalo bi da krene pravično i nepristrasno, da malo odloži hapšenje Putina, ukoliko iole može da realizuje odluku suda, u šta i on malo veruje, a više ne veruje. On prvo mora da uhapsi (De)Bil Klintona, a odmah iza njega Tonija Blera – savetnika predsednika Srbije i desna i leva ruka Klintona dok je bio u najcrnjijoj Beloj kući. Klinton (koji je od ΛV dobio tri miliona dolara za predsedničku kampanju njegove lepe supruge, ali Bog je sprečio, a ne naš Vučko) i Bler su ubili na milione dece i na milione nedužnih građana i građanki Srbije, Iraka, Avganistana, Sirije, Libije itd. Porušili su njihove zemlje, nabacali osiromašeni, a bogati, uranijum od koga i dan danas umiru nedužni ljudi. Jadna Libija, pod vodstvom neprijatelja Klintona i Obame, zemlja Gadafija, našeg vrlog i učtivog prijatelja, njeno se ime više ne pominje, a svu joj nafte odnesoše spasioci i „prijatelji“ na čelu sa SAD-om. Vreme radi za pravdu, ali mimo Haškog nabeđenog tribunala, koga će uskoro istorija izbrisati ili neki njegovi osuđenici sa njegovim papirima obrisati usranu guzicu. Ništa bolje nije zaslužio, zaslužio je da mu se ime ne pominje.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime