Gradonačelnikova kuća na teret grada?

0
888

2015-04-02_044556

Iako su kamion i radnici leskovačkog javnog preduzeća „Komunalac“ danima viđani na gradilištu kuće Gorana Cvetanovića u Svetoilijskoj ulici, gradonačelnik i direktor tog preduzeća tvrde da gradsko preduzeće sa izgradnjom nema veze.

2015-04-02_044529Komšije kao svedoci

Radnike „Komunalca“ su na gradilištu zatekli i novinari, a da su „mesecima“ učestvovali u izgradnji, potvrđuju i komšije iz Svetoilijske ulice.

Mesecima smo gledali kamione tog javnog preduzeća na gradilištu. Ulica je često bila zatvarana kako bi radnici “Komunalca” mogli nesmetano da obavljaju posao. Nikada nijedna inspekcija nije došla, niti je Komunalna policija reagovala iako je pesak ležao razbacan na trotoaru ispred kuće, pa čak i na ulici po nekoliko dana – tvrde komšije.

Da su u ime „Komunalca“ učestvovali u izgranji kuće gradonačelnika potvrdio je i jedan od radnika tog preduzeća koji je zahtevao da ostane anoniman.

Po naređenju direktora Dragana Milenkovića morao sam svaki dan, pune dve nedelje da radim na kući gradonačelnika koja se gradila. Nekada sam bio na mešalici, nekada sam prevozio materijal… Nikada nisam postavljao pitanja da li je to u redu, jer nisam smeo – kaže radnik.


Nije „Komunalac“ nego „Vodovod“?

2015-04-02_044458Rekonstrukcija cevi u novoizgrađenoj kući?

Sa druge strane izjave direktora „Komunalca“ Dragana Milenkovića i gradonačelnika Gorana Cvetanovića u vezi sa ovim se bitno razlikuju.

Dok direktor tvrdi da je to „velika laž“ i da „nikada nijedan njihov radnik nije tamo poslat da radi“, gradonačelnik pojašnjava da su zapravo radnici „Vodovoda“ dolazili na zahtev njegove majke.

Sve naloge za bilo kakav rad lično ja potpisujem. Nikada nijedan moj radnik nije poslat tamo da radi. Mi primamo direktna naređenja od Direkcije za urbanizam i izgradnju šta ćemo i gde da radimo – rekao je direktor.

Milenković dodaje da „Komunalac“ „uopšte ne izvodi takve radove“ jer je to preduzeće zaduženo za održavanje higijene i za zaštitu životinja, odnosno azila za pse „i ništa više“.

A za te slike za koje tvrdite da imate, ne mogu ništa da kažem i ne želim da ih komentarišem – kazao nam je direktor “Komunalca”.

2015-04-02_044411Gradonačelnik Goran Cvetanović

Da Vas podsetimo:  Motati kablove ili ostati na selu? Da li mladi zaista „beže“ sa SELA?

U početku, čitavu priču je negirao i sam gradonačelnik Goran Cvetanović, ali kada mu je novinar Južnih vesti saopštio da poseduje fotografije koje su snimljene tokom gradnje, na kojima se vidi kamion “Komunalca” ispred njegove kuće, kazao je da su radove na kući u stvari izvodili radnici “Vodovoda”.

Da vam kažem nešto, JP „Vodovod“, ne „Komunalac“, dobilo je 119 hiljada dinara od moje majke da, iako je bio vodovod i kanalizacija priključena, da repariraju te cevi. I kad se plati račun, normalno da dođe firma koja izvodi, koja je legitimno i legalno plaćena da izvodi radove, da bude tu – kaže gradonačelnik.

Gradonačelnik je odbio da komentariše fotografije pravdajući se da ih nije video. Ipak, novinaru je ponudio i drugo objašnjenje.

Dešava se i da cevi puknu na trotoaru, pored puta… kamion može da se parkira gde hoćete i svako može da napravi bilo kakav snimak – rekao je Cvetanović.

On je dodao da sem EPS-a i “Vodovoda”, koji su samo priključili struju i vodu, nijedno javno preduzeće nije učestvovalo u izgradnji nijednog njegovog objekta.

juznevesti.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime