I Lukrecija Bordžija je samo radila svoj posao…

0
52
Radovan Marjanović (foto: Đorđe Đoković)

Nije ništa neobično, što Euro-litijum sponzoriše neke ovdašnje sportske klubove. Neobično je samo kad se čuje, kako ih „pomaže!“. Njegovi ljudi to vole da čuju, ali nema govora o pomoći na kojoj se neprekidno zahvaljuje. Ovog puta na odgovarajućem delu sportske opreme, tako da se radi o normalnoj naknadi za reklamiranje. I što ceo slučaj izdvaja iz mase sličnih: o pokušaju ne da se popravi ružna slika u javnosti, nego čak preobrati!

Nije neobično ni to što uprave klubova, to prihvataju. I one „Samo rade svoj posao!“, a on je pre svega obezbeđivanje para. Nisu valjda ne tako davno, velemajstori iz belog sveta igrali za „Sveti Nikolaj“, zbog ljubavi prema Valjevu ili poštujući dotičnog sveca? I treba ih razumeti, od njih se to ne očekuje nego zahteva! U pitanju je i „afirmacija grada“, a ne samo ovog ili onog njegovog sportskog kluba, a dotične pare niti mirišu niti smrde na litijum.

Druga stvar je afirmacija samih uprava, ali „I Bog je prvo sebi, bradu stvorio!“. Kako bi i zašto, inače, iduće sezone imali dva vaterpolo kluba, u istom rangu? Od sportista, osobito mladih i još neafirmisanih, takođe se zahteva da „Rade svoj posao!“. Uključujući reklamiranje i pranje Euro-litijuma. Od starijih nema potrebe, oni su odavno u poslu… Kao i od roditelja, većini je važno da se „dete bavi nečim zdravim, a to je sport“. Nekima i nečim pametnijim (unosnijim), nego što je škola… Udruženja i građani zainteresovani za „zdravu sredinu“, koji se bune, takođe „rade svoj posao“. Naravno, zbog njihovog zvocanja i sećanja da su pored svega po čemu se razlikuju i ovde nabrajaju i građani, svi pomenuti povremeno ili na odgovarajućim mestima, mogu i moraju da protestuju protiv Euro-litijuma. Građanima zainteresovanim za svoju i budućnost svoje dece, moral i „ovo što nikad tako nije bilo“, i to spada u „svoj posao“.

Da Vas podsetimo:  GVOZDENA PETA

Sasvim je u redu, da „Svako radi svoj posao!“. To omogućuje miran život, pa i specijalizaciju neophodnu u vreme opšte konkurencije. Često je u redu i uobičajeno, „samo svoj…“. Pod uslovom da drugome ne prepušta svoj udeo u „opštim poslovima“, koji time postaju nečiji. A pogotovu nije u redu da prepušta svoj udeo u poslovima koji nekima omogućuju da svoj sadašnji posao rade na štetu ne samo sadašnjih nego i budućih opštih poslova, i budućeg opšteg zdravlja!

Piše: Radovan Marjanović
Izvor: Kolubarske

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime