Izbor direktora niških javnih preduzeća pod velom tajne…

0
955
Ilustracija/Foto:pixabay.com

Direkcija za javni prevoz NišaGorica i Nišstan trebalo bi da dobiju direktore, međutim, niko od nadležnih ne želi da govori o kandidatima koji su se prijavili, niti ko će sesti u direktorske fotelje, iako je konkurs završen pre nekoliko dana, a nadležna Komisija za izbor direktora zasedala i pregledala prijave.

Da je Niš jedan od najnetransparentnijih gradova u Srbiji, što je pokazalo istraživanje „Transparentnosti Srbije“, govori i aktuelni izbor direktora tri niška preduzeća.

Pošto je trojici v. d. direktora istekao jednogodišnji mandat, 23. avgusta raspisan je konkurs za izbor direktora. Da je sednica na kojoj su se proveravale pristigle prijave i birali glavni kandidati za direktore NišstanaGorice i Direkcije za javni prevoz potvrdila je predsednica Komisije za izbor direktora Olivera Igić.

Međutim, ko su oni i koliko se uopšte kandidata javilo na konkursu, nije želela da govori.

Obratite se pismeno službi pri Gradskoj upravi – rekla je Igićeva.

Načelnik Gradske uprave Ljubiša Janić, kako obično i radi poslednje dve godine, odbio je da se javi na telefon novinarima Južnih vesti, ali i da odgovori na pitanja upućena SMS-om.

O direktorima ništa ne zna ni predsednik niške Skupštine Rade Rajković i kaže da bi informacije trebalo da ima jedino Komisija.

“Neinformisani” su i u Kabinetu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, gde kažu da im ništa u vezi sa tim nije stiglo.

Podataka nema ni na zvaničnom gradskom sajtu, gde upravo postoji odeljak o radu Komisije za izbor direktora i gde su do saziva ovog sastava Komsije, redovno objavljivane informacije.

Inače, nekoliko medija je, nakon što su novinari Južnih vesti poslali pitanja u vezi sa izborom direktora nadležnim institucijama, objavili teksotve u kojima pišu da je “konkurs raspisan” i to ovo nedelje, što je netačna informacija, jer bi u tom slučaju konkurs morao da bude objavljen na sajtu grada i u nekim dnevnim novinama.

Da Vas podsetimo:  Građani nisu obavešteni o tome šta se sve u zemlji događa, niti su svesni u kakvom je ona stanju

Podsetimo, čitav postupak za izbor direktora 2017. godine je bio netransparentan.

Komisija koja ga je spvela bila je u istom sazivu kao ova, a nakon objavljivanja rezultata goreli su automobii zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura, koji je bio jedan od kandidata za direktora JKP Naissus, kao i aktuelnog direktora Tržnice Gorana Đorđevića.

S. Marković
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime