Jedan promo tekst gradonačelnik Valjeva platio pola miliona dinara

0
755

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović jedan promo tekst objavljen u Kuriru platio je 480 hiljada dinara, pišu Kolubarske.rs. U naručenom tekstu pod naslovom „Ostvarićemo san mnogih generacija Valjevaca“ Gvozdenović je izgovorio 15 rečenica, što znači da je jedna rečenica građane Valjeva koštala 32.000 dinara.

Gvozdenović je u tekstu govorio o „pokretanju nekoliko veoma važnih infrastrukturnih projekata koji su prekretnica u razvoju grada!”.

I ovaj put, kao i u prethodna dva intervjua pišu Kolubarske.rs, Gvozdenović je govorio o izgradnji puta M-4, za koji tek treba da se radi projekat, o industrijskoj zoni, koja tek treba da se izgradi, o brani Stubo-Rovni, koja se gradi 30 godina i o radovima na regulaciji korita Kolubare, koje finansira Evropska unija.  Intervju je realizovan na osnovu „Ugovora o pružanju usluga promocije“ koji je potpisao Slobodan Gvozdenović i Adria Media Group doo, Beograd.

Međutim, ugovorom je precizirano da „Adria Media Group ima obavezu da u dnevnoj novini Kurir i na portalu kurir.rs u periodu od 15.06. do 15.08. objavi tekstove u kojima će informisati javnost o radu i aktivnostima Grada Valjeva i predstaviti grad Valjevo u svim aspektima obavljanja nadležnosti grada“, a Grad se „obavezuje da te tekstove plati 480.000 dinara“.

Međutim, u dnevnom Kuriru i na Kurir.rs objavljen je 30. juna samo jedan tekst i to od 15 rečenica sa tri fotografije, dok na računu, koji je takođe kao i ugovor potpisao Slobodan Gvozdenović, piše da je 480.000 dinara plaćena jedna objava oglasa „Razvoj grada Valjeva“ u izdanju Kurir dnevna novina i u Kurir web.

Novinari portala Kolubarske zbog toga podvlače da je nejasno na osnovu čega je Slobodan Gvozdenović platio 480.000 dinara jedan oglas objavljen 30. juna u dnevnim novinama i na web stranici Kurira, kada je ugovorom precizirano da će za dva meseca biti objavljeno više tekstova o radu i aktivnostima grada Valjeva i da će to biti plaćeno 480.000 dinara.

Da Vas podsetimo:  Nacionalne frekvencije otvoreno u službi vlasti

Kolubarske.rs podsećaju da je Gvozdenović promovisao svoj rad i prošle godine. Kako pišu, Gvozdenović je krajem prošle godine iz budžeta, bez javne nabavke i suprotno Odluci o budžetu Valjeva, platio 830.000 dinara intervju u dnevnom listu ALO (540.000) kao i na portalu Srpskog telegrafa.

raskrikavanje.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime