Jevtić za 8. Mart: Dejanovićeve dobijaju novu kuću

0
1395
Foto: kossev

Dragana Dejanović iz Lipljana i njene tri devojčice, koje godinama žive kao podstanari, uskoro dobijaju novi dom. Tokom današnje posete, potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, ovoj porodici obećao je da će im nova kuća biti izgrađena za nešto više od mesec dana i pozvao sve ostale koji mogu ovakvim i sličnim porodicama na Kosovu da pomognu – da to i učine. Tokom posete ovoj porodici, Jevtić je povodom 8. Marta uručio cveće, a čestitao je Međunarodni praznik i svim ženama. ​

„Kako ne bi Dragana i njena deca brinuli oko toga gde će sutra živeti, mi smo rešili da njima pomognemo i da im uskoro sagradimo dom u kome će imati sasvim pristojne uslove za život. Nakon izgradnje kuće, objekat ćemo opremiti u potpunosti sa nameštajem i ja se nadam da će za njih to biti i te kako podstrek da ovde opstanu i ostanu. Sa ovakvom vrstom pomoći ćemo nastaviti, jer ovo nije prvi put da na taj način pomažemo opstanak,“ rekao je Jevtić nakon obilaska porodice Dejanović.

Jevtić je kazao da očekuje da ova godina bude pozitivnija za broj povratnika, napominjući takođe da će to zavisiti od niza faktora kao što je zapošljvanje.

„Blizu smo i institucionalnog rešavanja problema uzurpirane imovine. Ministarstvo na čijem sam čelu zajedno sa Ministarstvom pravde radi na proceduralnim stvarima vezano za ovo pitanje i ako budemo krenuli da rešavamo taj problem na način na koji treba da se rešava imaćemo i bolje rezulatete u procesu povratka,“ rekao je Jevtić

„Ova priča samohrane majke je svakako jedna od mnogih koje imamo u našem društvu i ovde na Kosovu. Ovde sam danas na Međunarodni dan žena, kako bih ukazao da je borba za prava žena, borba za sve one majke koje žive u teškim uslovima prioritet,“ naglasio je takođe.

Da Vas podsetimo:  Američko buđenje kineskog zmaja

Istakao je još jednom da je problema puno, ali i da ako se svaki put rešava jedan po jedan, problema će biti manje.

Dragana Dejanović, zahvaljujući se Jevtiću, kaže da joj je ovo najsrećniji dan u životu, jer njena porodica živi u teškim uslovima.

Dragana Dejanović i njene tri maloletne devojčice godinama su živele kao podstanari u Lipljanu, dok je kuća, prepuna vlage, u kojoj trenutno stanuje na prodaji.

Draganin suprug Ivan ubijen je vatrenim oružjem 2005. na putu Uroševac-Štrpce, a njena petnaestogodišnja ćerka Kristina rođena je sa srčanom manom i nedavno joj je ustanovljen i operisan hemangiom na vratu (najčešći benigni tumor glave i vrata, koji se javlja u dečjem uzrastu).

kossev.info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime