Još se ne zna da li je većnica Ranđelović u sukobu interesa, ona i dalje sedi na dve fotelje

0
734
I dalje na 2 stolice / Foto: JV

Na koji od dva posla ujutru odlazi Marija Ranđelović, kao i kako uspeva da obavlja 2 funkcije istovremeno, pitanja su na koja novinari nisu uspeli da dobiju odgovore jer gradska većnica za obrazovanje i direktorka Narodnog univerziteta u Nišu nije želela na njih da odgovara. O njenom slučaju se još ne izjašnjavaju ni Agencija za sprečavanje korupcije, a ni predsednik niške Skupštine Boban Džunić, koji kaže da i dalje čeka da se sekretar tela kojim predsedava vrati sa odmora i da ga informiše da li je Ranđelovićeva podnela ostavku.

Da li će ostati na čelu Narodnog univerziteta zavisi od toga da li su spojive dve funkcije koje trenutno obavlja, govorila je ranije Ranđelovićeva.

Zato je, kako su i potvrdili iz Agencije, podnela zahtev zbog potencijalnog sukoba interesa u kojem bi mogla da se nađe dok obavlja i posao gradske većnice za obrazovanje.

U Agenciji za sprečavanje korupcije, odakle su sredinom oktobra odgovorili da je u toku postupak odlučivanja po zahtevu većnice Ranđelović za davanje saglasnosti za istovremeno vršenje javnih funkcija, očigledno su odlučili u ovom slučaju, jer kažu da novinarima ne mogu da odgovore dok ne dobiju potvrdu o urednoj dostavi rešenja Mariji Ranđelović.

Tek po dobijanju iste, moći ćemo da odgovorimo na Vaša pitanja – kažu u Agenciji.

Po proceduri, o ostavci Ranđelovićeve bi najpre trebalo da se govori na sednici Odbora za imenovanje, pa da tek onda bude uvrštena u dnevni red Skupštine. To se, od kako je sredinom avgusta njoj povereno obrazovanje u Gradskom veću, nije desilo, tvrdi predsednik niškog parlamenta Boban Džunić.

Moje mišljenje je da dnevni red treba da se dostavlja i medijima, nema tu šta da se krije, jer ako neko nešto krije, onda to znači da nešto nije OK. Ja lično u tu ostavku nisam imao uvid i ona nije meni dostavljena da je uvrstim u dnevni red Skupštine – kaže Džunić.

Da Vas podsetimo:  Srđan Žunić – simbol uhapšene srpske savesti

On je i ranije govorio da do njega nisu stigle ostavka i zahtev za izjašnjenje o dvema funkcijama Ranđelovićeve, ali je zato još tada uputio hitan zahtev skupštinskoj službi kako bi ga o tome izvestila.

Ni posle skoro mesec dana, kako kaže, na njegov hitan zahtev nije odgovoreno, a više puta je to pravdao odmorom sekretara Skupštine.

O ostavci većnice i direktorke moglo bi da se razmatra na sednici Odbora za imenovanje koja je zakazana za sutra.

Na njeno mesto, ali kao v. d. direktora Narodnog univerziteta, u političkim krugovima spominje se Jelena Nešić, bivša novinarka televizije Kopernikus čiji je vlasnik poverenik SNS-a Zvezdan Milovanović, koja je i portparol u Parking servisu. Ovu informaciju Nešićeva nije ni potvrdila, ni demantovala.

N. Mitić
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime