Kampanja direktno iz bolnice: Doktorka KBC „Zvezdara“ poziva na glasanje za SNS

2
2355
Prof dr Teodora Beljić Živković / Foto: Screenshot FB

Nov adut vladajuće stranke u izbornoj kampanji su zdravstveni radnici, tek da nas podsete kako je država u borbi sa pandemijom od Evrope ostvarila bolje rezultate, a „skoro“ i u svetu. Ali i da idolopoklonstvo svuda postoji.

Iako još nismo zaboravili najgnusniju rečenicu u poslednje vreme predsednika države i SNS Aleksandra Vučića da „u Srbiji lekari neće morati da odlučuju koje dete će staviti, a koje skinuti s respiratora“ pred fikus publikom na TV ekranima, predizborna kampanja brže bolje se preselila u zdravstvene ustanove.

Ajd’ što je direktorka KBC „Bežanijska kosa“ prva na listi za Novi Beograd, to sad i nije tema. Verovali ili ne, u dvorištu KBC „Zvezdara“ sniman je spot za promociju vladajuće stranke na predstojećim izborima, a u glavnoj ulozi je prof. dr Teodora Beljić Živković, načelnica endokrinologije i redovna profesorka na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

– Tokom poslednjih godina mnogo je investirano u zdravstvo, renoviranje objekata, nove bolnice, oprema… Veća plata zdravstvenih radnika, pa naši ljudi više ne moraju da „idu vani“. A sad ova poslednja Kovid infekcija je pokazala koliko je našem predsedniku važno zdravlje građana. To što smo postigli fantastičan rezultat, bolje nego u Evropi, mene ubeđuju da naš predsednik zaista misli o našem zdravlju i zato je moje  opredeljenje da ću da glasam za Srpsku naprednu stranku – poručuje profesorka u promo spotu SNS.

Naravno, njeno političko opredeljenje je lična stvar, ali dok poziva građane da glasa za određenu političku partiju u bolničkom krugu i nosi beli mantil sa logoom ustanove u kojoj je zaposlena, i te kako je važno. Poznata doktorka koristi tu ulogu, zloupotrebljava uniformu i dovodi u zabludu.

Došli smo do toga da medicina ne bude u službi pacijenata iznad politike i to je zastrašujuće. Pitali smo kako je došlo do toga da se politička kampanja vrši u medicinskoj ustanovi, da li je v.d. direktora prof. dr Petar Svorcan to dozvolio i, ako jeste, po čijem nalogu.

Da Vas podsetimo:  Dragan Stojić: Crni dani belog grada 1941-1944.

Odgovore na ova pitanja nismo dobili, a lekarima je uredbom zabranjeno da daju izjave za medije.

Izvor: direktno.rs

2 KOMENTARA

  1. Lekari postaju nacelnici odeljenja i profesori fakulteta zahvaljujuci partijskim knjizicama. Zar onda treba da nas cudi kad neki lekar snimi partijski spot?

  2. Endokrinoligija u ovoj drzavi siva zona mracna komora ali nema veze glavno da se prof.med.fakulteta bave politikom pored Radojicica Loncara i kojekakvih Bajeca stalno ubacuju nove politicke snage.Toliko je to nenormalno i bolesno da je strasno.
    Srbija je u blatu do guse..

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime