Kampanje mržnje protiv Srba na KiM

0
1041

Poslanici i rukovodstvo Skupštine AP KiM, ovakve izjave doživljavaju kao poziv na ujedinjenje svih Šiptara u cilju nastavka zastrašivanja i progona preostalog srpskog naroda sa KiM.

besimi07

Ovako je to izgledalo 17 marta 2004. godine na KiM. Paljenje srpskih zgrada u Prizrenu. Foto: besimi.kom

Najnovije izjave pojedinih minastara u tzv. Vladi Kosova, opozicionih albanskih lidera i pojedinaca, u kojima su iznete mržnja i netrpeljivost prema srpskom narodu i rukovodstvu R. Srbije, kao odgovor na navodno uvredljive izjave Aleksandra Jablanovića i Gradimira Mikića, nije ništa drugo no još jedan dokaz da Srbi nisu poželjni da učestvuju u institucijama tzv. R. Kosovo i da ostanu da žive na KiM.

Poslanici i rukovodstvo Skupštine AP KiM, ovakve izjave doživljavaju kao poziv na ujedinjenje svih ekstremističkih albanskih organizacija i pojedinaca u cilju nastavka zastrašivanja i progona preostalog srpskog naroda sa KiM, sprečavanje da se donese Odluka o formiranju specijalnog suda koji bi se bavio ratnim zločinima izvršenim od strane pripadnika tzv. OVK, skrenula pažnja sa problema sa kojim se suočava kosovsko društvo i optužili Srbi da su glavni krivci zbog lošeg političkog, ekonomskog i bezbedonosnog stanja.

Ovakve pripreme javnog mnjenja su već viđene u predhodnom periodu, pa opravdano strahujemo da se sprema novi sedamnaesti mart, pa iz tog razloga pozivamo Vladu R. Srbije, pripadnike KFORA, EULEKSA i UNMIKA da preduzmu dodatne mere i pojačaju prisustvo u srpskim sredinama, obzirom da je Kosovska policijska služba neorganizovana, dezorjentisana i da srpski narod nema poverenja u tu službu.

Nažalost stiče se utisak da između Vlade tzv. R. Kosovo i kosovske albanske opozicije postoji sasvim dobra koordinacija sa ciljem da se u narednom periodu nastavi sa pritiscima na Srbe koji žive na KiM, na međunarodnu zajednicu i državni vrh R. Srbije, da se država Srbija demontira na prostoru KiM, zaokruži nezavisnost Kosova i srpski narod ostavi na milost i nemilost onima koji rade na njegovom nestanku.

Da Vas podsetimo:  Ponižavanja i zajebavanja građana…

Od državnog vrha R. Srbije i međunarodne zajednice, čiji je projekat nezavisno Kosovo, očekujemo adekvatnu reakciju.

Potpredsednik Skupštine AP KiM
Dobrosav Dobrić

Pripremile: KM Novine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime