Kažnjeni zbog „ilegalnog“ ulaska na KiM

0
577

KPSPrvi zabeleženi slučaj u novijoj istoriji, kažnjavanja građana Srbije zbog ulaska na KiM iz centralne Srbije, desio se u petak kada je 16-toro putnika jednog prevoznika uhapšeno u selu Vračevo.

Zbog radova na magistralnom putu, na deonici Raška – Jarinje na kome se nalazi i administrativni prelaz i carina ka KiM, kombi koji prevoze putnike krenuo je zaobilaznim putem preko brda, odnosno alternativnim pravcem.

Niko nije prepostavljao da može biti bilo kakvih problema sa policijom jer je sve rađeno legalno. Međutim, jednog od policajaca koji je legitimisao vozača, kako su nam putnici preneli, uznemirilo je to što vozač ima papire regularno prijavljene i registrovane firme za prevoz putnika, na teritoriji centralne Srbije, za obavljnje delatnosti koju vrši duži niz godina bez ikakvih problema.

Međutim, policajac po imenu Dragan Nikolić, ući će u istoriju kao prva osoba koja je kaznila građane Srbije zbog ulaska na teritoriju južne pokrajine, odnosno na prostor Kosova i Metohije iz pravca centralne Srbije.

Vozač kombija odlučio se da krene ovim putem kako putnici ne bi čekali vreme do ponovnog otvaranja puta a na preporuku vozača koji su mu dolazili iz suprotnog smera, odnosno koji su već prešli taj put i rekli da se tuda može bez ikakvih problema.

Kako je sve proteklo poslušajte u izjavi dr Aleksandre Đukić, lekara iz Zubinog Potoka, koja je za portal „KM Novine“ detaljno iznela čitav postupak hapšenja i privođenja putnika Srba i ponašanja prema njima za sve vreme ovog događaja.

  POGLEDAJTE VIDEO:

KM Novine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime