Ko vodi Leskovac: Od poslastičara do muzičara

0
856

2015-06-14_065610

„Poslastičar, muzičar, hotelijer… Fali samo još pevaljka, pa da u Gradskom veću imamo celu kafanu„, komentariše opozicija najnovije kadrovske promene u lokalnoj vlasti Leskovca.

Odluka o završnom računu Grada za 2014. godinu je ostala u senci rasprave zbog izbora dva nova gradska većnika i prepucavanja o njihovom kredibilitetu i stučnoj spremi.

Naime, odbornici vladajuće većine su smenili Nenada Filipovića (JS) i Dragana Savića (DSS), a za nove većnike izabrali Nikolu Jakovljevića, poznatog lokalnog poslatičara i Gorana Stojanovića, vlasnika hotela „Hajat S“.

Opozicija smatra da to veoma važno telo sve više podseća na kafanu, a sve manje gradsku vladu.

Jakovljević je poslastičar, dok je Stojanović hotelijer. Na poslednjoj promeni većnika izglasali ste i Nebojšu Kovića, koji je muzičar. Još vam pevaljka fali pa da kafana bude kompletna – kazao je Bratislav Perić, odbornik Socijaldemokratske stranke.

Zamenik gradonačelnika Leskovca Dragan Jovanović zamolio je odbornike „da ne potcenjuju ljude koji nemaju fakultete“ i da „sude o njihovoj stručnosti tako što su postigli velike rezultate u svojim privatnim poslovima i jako su zbog toga cenjeni u sredini u kojoj žive“.

On je naveo da je Jakovljević vlasnik poslastičare „Medijana“ koja postoji još od 1918. godine.

To je jedino mesto u Leskovcu gde možete da pojedete krempitu koja ne liči na penu za brijanje – rekao je Jovanović.

To, prema njegovom mišljenju, „govori više o Jakovljeviću nego bilo koji fakultet“.

Svi političari piju limunadu kod gospodina Jakovljevića. I nemojte tome da se smejete – zaključio je Jovanović i napustio govornicu.

Zasada se ne zna kojim poslovima će se baviti novi gradski većnici.


Gradonačelnik: To su političke funkcije

Govoreći o smenama najviših gradskih funkcionera, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kratko je prokomentarisao da „nema primedbe na rad smenjenih prethodnika“.

Moramo da shvatimo da je gradski većnik politička funkcija. Ja moram da priznam da su i Savić i Filipović aktivno učestvovali u radu ovog tela i uvek davali konstruktivne predloge, ali, šta je tu je – rekao je gradonačelnik.

Nove većnike predložili su odborničke grupe DSS-a i Jedinstvene Srbije u lokalnom parlamentu.

Da Vas podsetimo:  Dejan Lekić: Zašto sam smenjen sa mesta načelnika u Agenciji za zaštitu životne sredine

Dragan Marinković

Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime