Kompanija za samopromociju dva predsednika Srbije, premijerke i tri predsednika opštine

0
90

Na današnji dan davne 2009. godine u zgradi opštine Inđija, danska kompanija „Grudfos“ potpisala je Ugovor o zakupu zemljišta sa tadašnjom Direkcijom za izgradnju opštine Inđija . Pored tadašnjeg direktora Direkcije za izgradnju Uroša Ćuruvije, potpisivanju ugovora su prisustvovali i tadašnji predsednik opštine Inđija Goran Ješić kao i njena ekselencija ambasadorka Danske Mette Kjulel Nielsen.

O uspehu ove investicije su od 2009. godine u medijima govorili Boris Tadić, Tomislav Nikolić, Ana Brnabić kao i tri predsednika opštine počevši od Gorana Ješića, Petra Filipovića pa do Vladimira Gaka.

Potpisivanje ugovora 2009. godine

Dve godine nakon potpisivanja ugovora sa opštinom Inđija, u 2011. godini počela je proizvodnja u iznajmljenim prostorijama u Novoj Pazovi, dok se u isto vreme radilo na izgradnji nove fabrike. „Grundfos Srbija“ je proizvela prvu pumpu 11. aprila, i već do jeseni 2012. je proslavila proizvodnju milionite pumpe proizvedene u Srbiji.

U februaru 2012. godine ozvaničen je početak radova na izgradnji fabrike u Inđiji koji su simbolično otvorilii Boris Tadić, predsednik Republike Srbije, Bojan Pajtić, predsednik vojvođanske Vlade, Nebojša Ćirić, ministar ekonomije, Goran Ješić, predsednik opštine Inđija kao i ambasadorka Danske u Beogradu i zvaničnici jedne od najvećih svetskih kompanija “Grundfosa” koji posluju u više od 45 država sveta.

Nova fabrika je završena i zvanično preuzeta 1. decembra 2012. godine, 10 meseci od početka radova

Već naredne 2013. godine, na svečanom otvaranju bio je prisutan novi predsednik Srbije Tomislav Nikolić kao i novi predsednik opštine Inđija, Petar Filipović.

Tomislav Nikolić:, FOTO: Capital.ba

Filipovića je na prvom mestu predsednika opštine u međuvremenu zamenio Vladimir Gak koji je 12. septembra 2019. godine svečano otvorio novo unapređeno postrojenje za preradu otpadnih voda „Biobuster“, u prisustvu tadašnjeg ministra privrede Gorana Kneževića.

Visoki zvaničnici su i narednih godina dolazili u Grundfos te je tako 8. jula prošle godine predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić postavila kamen temeljac za novi proizvodni pogon kompanije Grundfos u Inđiji za proizvodnju vodenih pumpi.

Da Vas podsetimo:  Srbija i MMF: šta je dogovoreno?
Ana Brnabić i Vladimir Gak : foto Youtube skrinšot

Podsetimo, kompanija Grundfos je krajem jula ove godine dobila dva miliona evra državnih subvencija za proširenje proizvodnog pogona u Inđiji i zapošljanje 250 novih radnika,.

Grundfos ima obavezu da do kraja 2023. godine investira najmanje 20 miliona evra, a da do kraja 2025. godine zaposli 250 novih radnika na neodređeno vreme.

Kompanija ne sme da smanjuje ukupan broj zaposlenih na neodređeno vreme ispod 1.053 zaposlena u periodu od pet godina od završetka investicionog projekta, do 2030. godine.

M.B. (IN Medija)

izvor:https://inmedija.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime