Kontroverzni sudija gradi apartmane na Kopaoniku

0
509
Apelacioni sud / Foto: Printscreen

Sudija Apelacionog suda u Beogradu Zoran Savić, čiju je karijeru obeležilo nekoliko kontroverznih sudskih postupaka, finansirao je sa poslovnim partnerom izgradnju 13 apartmana u samom centru Kopaonika nazvanih „Vila pahulja“, piše portal KRIK (Mreža za istraživanje kriminala i korupcije).

Kako se navodi u tekstu, pored te investicije Savić i njegova supruga koja je takođe sudija, već su vlasnici tri stana u centru Beograda i vikendice kod Avale.

– Nije jasno kako ovaj sudijski par može da priušti ovako vrednu imovinu – prema proceni KRIK-a bračni par morao je da štedi duže od 25 godina da bi je stekao od plata – navodi taj portal.

KRIK dodaje da je karijeru Savića obeležilo nekoliko kontroverznih sudskih postupaka.

– Predsedavao je veću koje je nezakonito oslobodilo Stanka Subotića optužbi za šverc cigareta, kako je to utvrdio Vrhovni kasacioni sud. Bio je i u veću koje je potvrdilo oslobađajuću presudu Zvonku Veselinoviću, poznatom kriminalcu sa Kosova koji je blizak porodici predsednika Srbije Aleksandra Vučića – navodi KRIK.

Portal navodi da Savić u Apelacionom sudu ima platu od oko 2.500 evra, pošto je u posebnom odeljenju za organizovani kriminal, dok je plata njegove supruge oko 1.500 evra, pošto sudi u građanskom odeljenju.

– Pod uslovom da zarade nisu trošili ni na šta drugo, ovaj sudijski par bi trebalo da štedi duže od 25 godina da bi kupio nekretnine koje sada poseduje – dodaje se.

Izvor: Beta / KRIK / Direktno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime