Las Vegas

0
1222

U čudu sam, tačnije u Las Vegasu.

Šetam ogromnom salom luksuznog hotela i šaram pogledom, ali me ometa stalno pijukanje raznoraznih automata za igru na sreću. Gledam po stolovima gde i ko igra džek-pot.  Cenim da je tu najrealnija šansa za eventualni dobitak. Premišljam se i prevrćem 50 kinti u džepu, koje sam namenio za kockarsku investiciju. U hotelu je puno kaubojskih šešira, jer je u gradu ujedno i veliki rodeo. Smejem se u sebi, jer pazi, kauboji peglaju farmerice na ivicu, kao mi pantalone.                             

 –Gle, riba puši tompus?

Zagledam je malo dok se ona na glas kikoće i ne zna kuda bi sa dubokim čizmama na visokoj stolici. Ujedno drugim okom proveravam  i sa kim sedi. Društvance od dva muško ženska para se smeje bez prestanka i menja karte, a dilerka ih zabavlja i uslužuje spretno pomerajući uloge tamo vamo, a najviše ispred sebe, gde žetoni nestaju u nekakvoj specijalnoj rupici. Moje diskretno gledanje traje do granica neuviđajnosti, pa naposletku kauboji podigoše svoje šešire i odmeriše pogledom i oni mene. Smešak njima, smešak meni i poziv …

-Aj’ dođi sedi.

-Kako bre poker sa tri karte,pitam ih? -Igrao sam i ja nekada tu igru u podrumu mog solitera, ali imaš pet karata pa ih menjaš, pa ulažeš lovu, blefiraš ili se bacaš u špil’ ako su ti šanse male, a  šta je bre ovo?

Seo sam za sto pored Roberta, a besplatni hladni Badvajzer  je već u ruci. Bob je plaćao, a ja držao karte i učio pravila teksaškog pokera, dok je dilerka menjala dolare za žetone. Kad dobijem, Bob je dobio, kad izgubim, nisam izgubio. E to je ona prava pozitivna nula, o kojoj se kod nas toliko govori. Njima zanimljiva moja srpska priča, a meni zapanjujuće kako su tako ’ladni kad stotine dolara svaki čas nestaju iz njihovih debelih novčanika? Dobro, na vizit karti piše da imaju neke bušotine gasa po Teksasu, ali ipak….mnogo je kume.  On se cereka i očigledno uživa u igri i kad gubi. Iz jedne ruke sam dobio tri dame. Pravi trenutak da se povučem, jer ovi moji mi mašu, zovu , ljute se, već skoro pola sata. Ostao bih celu noć sa njima da me nisu bukvalno odvukli od stola.

Da Vas podsetimo:  Voljena Srbija… Zagađena mržnjom i lažima…

-Četvrta  ti je za stolom, šapućem Bobiju na uvo, i dajem mu svoje varljive karte.

Good baj Bob i bezbrižni, bogati  kauboji.

Nenad Simić – Tajka

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime