Lovorov list čini čuda za organizam

0
786
Foto: pixabay

Stručnjaci kažu da je lovor veoma moćna biljka koja podmlađuje, popravlja raspoloženje, čisti telo, rešava respiratorne probleme i slično, piše Remedi Dejli.

Pomaže kod nervoze i umora

Kombinacija hemikalija u lovorovom listu deluje smirujuće na telo i psihu. Zapalite nekoliko listića u prostoru u kojem boravite i udišite taj dim. Ipak, nemojte to da radite pre spavanja, jer miris zapaljenog lovora može da vas razbudi.

Čisti sluz iz pluća

Lovorov list je stimulans disajnih puteva i može da pomogne pri izbacivanju sluzi iz pluća. Najbolji način je da stavite sveže ili suve listove u vruću vodu i da udišete paru. Pomaže i mazanje uljem lovora po prsima. To leči alergije i astmu.

Pomaže kod dijabetesa

Istraživanje je pokazalo kako konzumiranje tri grama lovora na dan smanjuje nivo glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2.

Dobar je za probavu

Stavljajte ga što više u hranu ili masirajte trbuh uljem lovora nakon obroka. To će da doprinese bržem izlučivanju i preradi hrane u želucu.

Pravilan rad srca

Organski spoj pronađen u lovoru jača zidove kapilara u srcu i pomaže pri eliminaciji lošeg holesterola iz tela.

Leči upalu zglobova

Ukoliko imate problem sa zglobovima, uljem od lovora masirajte bolno područje i pojačajte količinu lovorovog lišća koju dodajete u hranu.

Efikasan i kod urinarnih infekcija 

Pomešajte prah od lovora sa mlekom i pijte ovaj napitak kada se pojave ovi problemi. Radi se o starom receptu za rešavanje urinarnih infekcija.

dnevno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime