Ministarka pravde nema na bezbednost dece

0
510

Koliko je režimu Aleksandra Vučića stalo do zaštite i bezbednosti naše dece, pogotovo u svetlu narastajućeg kriminala, svedoči i činjenica da je aktuelna ministarka pravde, Maja Popović, i posle 50-og pisma Fondacije „Tijana Jurić“, ostala nema za predlog o uvođenju sistema Amber Alert u Srbiju.


– Ovako izgleda 50-to jubilarno pismo poslato na adresu ministarke pravde, Maje Popović. Nismo dobili nijedan odgovor. Radi se o sistemu koji može da zaštiti našu decu. Ja ne znam koji su razlozi za ignorisanje. Ja ne znam za koga radi ova žena, ali znam ko je plaća – napisao je osnivač Fondacije „Tijana Jurić“, Igor Jurić, na svom Tviter nalogu.

Izgleda da se ovim putem Vučićev režim sveti Juriću zbog afere „pedofil“, kada je javnost saznala da neimenovani političar podvodi maloletnice. Jurić iz razloga bezbednosti i izostanka volje režima da zaštiti žrtvu, nije hteo još da obelodani ime.

Međutim, ispostavilo se da neimenovani političar nije jedini, jer na sastanku Jurića i Nebojše Stefanovića, tadašnji ministar unutrašnjih poslova rekao je Juriću da je mislio da se radi o nekom drugom imenu.
Podsetimo, Amber Alert predstavlja model širenja i objavljivanja informacija javnosti u specifičnim slučajevima nestale dece.

Objave putem različitih medija – televizijskih i radio emisija, Interneta, SMS poruka, ekrana na bankomatima, autoputevima itd. mogu da dopru do građana koji će zapamtiti lice deteta i potencijalno ga uočiti ili imati validne informacije koje policiji mogu da pomognu u potrazi.

Da Vas podsetimo:  Ljudi puna 2 meseca spavaju ispred Skupštine, a nijedan medij nije izvestio o tome
„Za našu decu“

Amber Alert sistem predstavlja mehanizam koji zvanično funkcioniše u SAD, Belgiji, Češkoj, Francuskoj, Nemačkoj, Grčkoj, Malti, Irskoj, Poljskoj, Bugarskoj, Italiji, Holandiji, Portugalu, Rumuniji, Španiji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Nastao je u Sjedinjenim Američkim Državama 1996. godine. Naziv je dobio po Amber Hagerman, devetogodišnjoj devojčici iz Teksasa, koja je oteta i ubijena.

Kako bilo, ispostavlja se da Vučićev slogan „Za našu decu“, važi samo za onu privilegovanu, decu Vučićevih podanika, a ostaloj deci kako bude.

izvor:http://direktno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime