Napokon otkriven DNK naroda na Balkanu

0
3489

Jovan D. Marjanović, dipl. inž. koji se poslednjih godina posvetio proučavanju objavljenih radova genetičara o poreklu Y hromozomskih haplogrupa, predstavio javnosti šta je istina o poreklu naroda na Balkanu.

Gost medijske kuće „Centar”, u emisiji „Intervju”, koju uređuje i vodi Dejan Petar Zlatanović, bio je publicista i istraživač Jovan D. Marjanović koji se bavi proučavanjem prošlosti Balkana i istorije evropskih naroda iz ugla genetskih istraživanja. Tema emisije je bila rešavanje DNK mapa Evrope, Srbije i Srba i kako su genetska istraživanja porekla naroda donela nova otkrića i velika iznenađenja na polju proučavanja prošlosti Balkana.

Jovan D. Marjanović je privukao veliku pažnju javnosti i medija u regionu svojom nedavno objavljenom knjigom „Genetika Stare i Nove Evrope“ (www.vemircbooks.com) u kojoj je uspeo da sklopi mozaik o poreklu svih naroda jugoistočne Evrope i reši sukob autohtone i doseljeničke škole o pitanju porekla naroda na prostoru Balkana.

Emisija se bavi temom formiranja naroda jugoistočne Evrope i dostignućima populacione genetike na polju proučavanja migracija naroda i u njoj se objašnjava kako je razvoj genetike u poslednjoj deceniji sasvim promenio gledište na istoriju naroda Evrope i zašto je došlo vreme da se pišu novi udžbenici, ne samo istorije već i praistorije Evrope.

U razgovoru sa voditeljem pomenuto je niz zanimljivih činjenica vezanih za samu nauku genetiku, pojašnjeno je šta su to haplogrupe koje se sve češće spominje u medijima, ko je su genetske karakteristike naroda Evrope, ko su zapravo starosedeoci na starom kontinentu, kako je preko DNK otkriveno poreklo naroda na Balkanu i dat je predlog kako dati konačnu naučnu potvrdu ko su i odakle zaista potiču narodi u jugoistočnoj Evropi.

Jovan D. Marjanović, dipl. inž. elektrotehnike, je srpski publicista i istraživač sa interesovanjima za prošlost, filozofiju prirode, čiste energetske tehnologije i granična područja nauke. Međunarodno je poznat po svojim tekstovima i analizama o novim energetskim tehnologijama o čemu je do sada napisao desetak popularnih naučnih radova i objavio dve najznačajnije naučne knjige na polju slobodne energije, Osnovni principi over juniti elektromagnetnih mašina (2011) i Nauka o slobodnoj energiji (2018). Poslednjih godina intenzivno se bavi i istraživanjem prošlosti Balkana i istorije evropskih naroda kroz analize i tumačenja dostignuća genetike na polju proučavanja migracija naroda, što je na kraju rezultiralo njegovom kapitalnom knjigom Genetika Stare i Nove Evrope (2018).

Da Vas podsetimo:  Zašto volimo Rusiju, a ne Zapad?

Izvor: rasen.rs 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime