Neočekivano: Šešelj, Dačić i Palma oformili koaliciju

8
8274

Prema rečima lidera tri parlamentarne stranke, ovo je „eksperiment“ za stvaranje šireg patriotskog bloka za predstojeće parlamentarne izbore.

Na lokalnim izborima u opštini Mionica 24. decembra na zajedničkoj listi nastupiće SPS, SRS i JS, a lideri tih stranaka, Ivica Dačić, Dragan Marković Palma i Vojislav Šešelj održali su danas predizborni skup ove koalicije.

– Možda se ponekad nismo slagali, ali jedno je sigurno — nikada nismo bili izdajnici, rekao je Dačić ističući šta je povezalo dve stranke vlasti i jedne opozicione za zajednički nastup na lokalnim izborima.

Dačić je rekao da su ti izbori i važni iz ugla potrebe jačanja „patriotskog bloka“, jer, kako je primetio, sve je više onih koji bi da destabilizuju Srbiju i region.

Šešelj se složio s tim i dodao da bi bila dobra i neka šira patriotska koalicija na republičkim izborima.

– Naša politika je principijelna. Jesmo za EU, ali ne po cenu naših državnih interesa i teritorijalnog integriteta. Ako neko misli da se unutrašnji dijalog vodi u Srbiji kako bi se priznalo nezavisno Kosovo, onda se grdno vara. Kosovo nikada neće postati član UN dok je naših prijateljskih odnosa sa Rusijim i Kinom, rekao je Dačić.

– Ja sam protiv Haškog tribunala, protiv nezavisnog Kosova i da dva muškarca ulaze u brak, rekao je Marković.

Dodao je da je „Šešelj razbio Hag kao zvečku“, a da tamo nije ni suđeno Šešelju, već Srbiji i Šešelj je, kaže, u Hagu odbranio Srbiju.

– Dačić je zaslužan što Kosovo nije ušlo u Unesko i što je srpsko kolo priznato u Unesku kao naša kulturna nematerijalna baština, rekao je Marković.

– Slažem se svim sto je Palma rekao. Ja nikada neću dozvoliti da dosmanlije dođu na vlast i zato bi bila dobra i neka šira patriotska koalicija i na republičkom nivou, rekao je Šešelj i ocenio da je Mionica zato „na neki način – eksperiment“.

Da Vas podsetimo:  JOVAN (82) JE POSLEDNJI OPANČAR TIMOČKE KRAJINE: Pravio ih je decenijama, a onda je stigao poziv od Gorana Bregovića…

– Mi smo ovde da pariramo naprednjacima i da posle izbora uđemo u razgovor sa SNS-om sa što više odbornika, rekao je Šešelj.

webtribune.rs

8 KOMENTARA

  1. E blago nama ako ste vi patriote. Napraviste vi „istorijsku“ koaliciju, sto je dobro jer to znaci da cete konacno u istoriju gde vam ja i mesto. Duse prodane.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime