Neviđeno: Gradska uprava prikuplja „Kapilarne“ glasove za SNS

0
1615
Foto: printscreen (vamedia.info)

Zaposleni u Gradskoj upravi, članovi Srpske napredne stranke, krenuli su u akciju prikupljanja „kapilarnih glasova“. Samo tri dana nakon sednice Gradskog odbora SNS na kojoj je potpredsednik IO SNS Branisalv Malović od valjevskih naprednjaka tražio oko 20 posto više glasova nego što su dobili na izborima 2016. godine, dali su se u akciju. On je naglasio da u kampanju prikupljanja glasova naročito treba da se angažuju oni koji su dobili posao preko SNS.

To je bilo u petak uveče, a u ponedeljak u podne, poslednjeg dana praznika, na vrata mog doma pozvonila su dva člana Srpske napredne stranke, Dejan Bogojević, koji je i plaćeni član Gradskog veća i Danijela Jurošević Matić, turistički inspektor u Gradskoj upravi.

Oni su rekli da dolaze u ime Gradske uprave, da rade anketu o tome kakvo je raspoloženje građana prema predstojećim izborima. Iznenađena da se Gradska uprava bavi prikupljanjem „kapilarnih“ glasova za SNS, pitala sam zbog čega to radi Gradska uprava, po čijem nalogu i ko ih plaća. Odgovor nisam dobila, osim „pa radi, što da ne“, a razgovor je sa izbora prešao na lične teme, koje nisu za novine. Komšije su mi docnije rekle da su „anketari“ bili i kod njih, i da su ih pitali da li će izaći na izbore, za koga će glasati i tražili su da u spisak, koji su držali u rukama, upišu njihove podatke.

I prethodnih godina pred izbore su aktivisti pojedninih partija vodili kampanju „od vrata do vrata“, međutim nikada se nije dogodilo da to čine u ime Gradske uprave. Obično su delili propagandni materijal i eventualno predstavljali program svoje partije, a sada su došli sa belim papirom, ne da predstave partiju i program, nego da se građani predstave njima i da povrede svoje pravo tajnosti glasanja i pritom da daju i lične podatke.

Da Vas podsetimo:  42 DANA U JAMI MEĐU LEŠEVIMA: Ispovest Srpkinje koja je sa 10 godina preživela teror ustaša!

Kako da razumem jučerašnju posetu članova SNS, plaćenog člana Gradskog veća i turističke inspektorke, da li je to pritisak, da li je povreda privatnosti, uterivanje straha? Ono što je sigirno jeste to da su se plaćeni činovnici Gradske uprave stavili u službu ostvarivanja ciljeva, odnosno opstanka na vlasti jedne partije i to o trošku svih građana Valjeva.

Sudeći po entuzijazmu sa kojim su, bar u mom slučaju, to radili stekla sam utisak da rade i za lični interes. U njihovom nastupu nisam prepoznala interes mojih komšija i sugrađana.

Darija Ranković
Izvor: kolubarske.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime