Zašto na Zvezdinim dresovima piše “mi nikoga ne napadamo”

0
1667

Nekada je na dresovima Zvezdinih fudbalera pisalo “Beobanka” i tada je Zvezda mlela sve pred sobom, i u Jugi i po Evropi. U sredu su “zvezdaši” izašli na pariski stadion sa natpisom “mi smo ekipa koja nikoga ne napada”. I primili su pola tuceta golova, jer jednostavno nije moglo manje.

Zato je “Beobanka” i oterana u stečaj, da Zvezda ne bi mrsila račune Nemcima, Englezima, Francuzima… A nama su onaj Labus i onaj Dinkić posle objašnjavali da je banka propala zato što je frizerka Mire Marković dobila kredit za stan. E, jeste.

I kad nemaš banku iza sebe ti si u fudbalskom svetu ništa. Zato je iza Zvezde morao da zalegne neko jak, jači od banke. I zalegao je predsednik najsiromašnijih građana Evrope. On je lično doveo u Zvezdu sadašnjeg direktora. I direktor se, hvali time.

Čini mi se da onaj francuski predsednik nema pojma ko je vlasnik Pari Sen Žermena (PSG), ekipe koja ja zgazila Zvezdu (6:1). Verujem da predsedniku Francuske ne pada na pamet da postavlja direktora PSG. Još manje da se meša u kupovinu i prodaju igrača.

U fudbalskim krugovima se priča da je Zvezdin Upravni odbor posle plasmana crveno-belih u Ligu šampiona bio protiv prodaje brzonogog napadača Nemanje Radonjića. Jednostavno mora neko da pripreti protivničkom golmanu.

Mogao je UO biti još sto puta protiv prodaje, prevagnulo je direktorovo “moramo da ga prodamo, nemojte me ništa pitati”. I prodadoše. Dobro, zaradila je i Zvezda neki evro na tom transferu, ali ko kaže da posle partija u Ligi šampiona tom momku ne bi skočila cena.

Ko sme da tvrdi da taj isti Radonjić ne bi dva, tri puta umakao čuvarima – da se sjuri u šesnaesterac. Da protivnik strepi, da Zvezdina odbrana uzme vazduh. Neki će se setiti kako je svojevremeno Dragiša Binić, na koga Radonjić podseća, tutnjao kad dobije loptu.

Da Vas podsetimo:  MI IZ NIŽE SRPSKE KLASE MORAMO DA PIŠEMO ĆIRILICOM ILI: CRNOHUMORNI ZAKON O SRPSKOM JEZIKU I PISMU

E, ali Radonjićev agent je bio nestrpljiv da uzme svoj deo. Ko je taj čovek, to zna svaka novinarka beogradskih tabloida.

I sa tim brzonogim momkom Zvezda bi verovatno, što se bodova tiče, isto prošla ali ostavila bi malo bolji utisak. Manje bi joj se “partizanovci” podsmevali, manje bi je žene sažaljevale. A ni na dresu ne bi bilo onog natpisa”Mi nikoga ne napadamo”.

Fudbalski klubovi u Srbiji se namerno drže ni tamo ni ovamo, nisu ni državni ni privatni. Ali su zgodni za mešetarenje i izbegavanje odgovornosti. Ako je “zvezdašima”za utehu i tamo gde je vlasnička stvar čista, događaju se budalaštine.

Tako je vlasnik italijanskog Lacija odbio ponudu od 160 miliona evra za Sergeja Milinkovića Savića. Navodno, nije mogao za kratko vreme da mu nađe adekvatnu zamenu. Međutim, kako Sergej igra u poslednje vreme njega može da menja i trećeligaški igrač, za tričavih 160 hiljada.

Vlasnik Lacija je pogrešno procenio, ali na svoju štetu A onaj što misli da je vlasnik svega pa i Zvezde je pogrešio u svoju korist – to je mala razlika.

Milenko Vasović
Izvor: BIZLife

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime