O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (58)

0
941

krstSastanak komisija SRJ i BiH za traženje nestalih

17.10.1996.

B e o g r a d (Tanjug) komisija vlade SRJ za humanitarna pitanja i nestala lica i komisija za traženje nestalih osoba vlade MH federacije sastale su se u Sarajevu prvi put od izbijanja sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, izjavio je danas Tanjugu sekretar komisije vlade SRJ M. Korać.

Sastanak u Sarajevu održan je 14. i 15. oktobra i tom prilikom prvi put ostvaren je i direktan kontakt između službe traženja Jugoslovenskog crvenog krsta (JCK) i službe traženja Crvenog križa M H federacije.

„Komisija SRJ predala je komisiji Federacije spiskove traženja za vojnike i starešine bivše JNA i očekujemo podatke o tim licima, ubijenim 1992. u Sarajevu u dobrovoljačkoj ulici i u Tuzli“, rekao je Korać.

„Jugoslovenska strana je uputila komisiji federacije zvaničan zahtev da oslobodi devet lica za koje imamo izjave oslobođenih da su u zatvoru. Na taj zahtev obećano nam je da ćemo dobiti odgovor na sledećem sastanku, 5. novembra u Beogradu“, istakao je Korać.

Na sarajevskom sastanku službe traženja JCK i CK Federacije dogovorile su principe saradnje, pre svega kada se radi o traženju nestalih u Sarajevu, Tuzli i Zenici, kao i metodologiju rada u cilju uspešnijeg rada na toj osetljivoj problematici.

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime