Obijene crkve, kamenovana ambulanta

0
911

540872_image-0f00a31e5e23ca0e8ae9dab2637488231e5af6db2f2d56723a711306e803c870-v_orig„Crkva Rođenja Presvete Bogorodice u selu Softović u opštini Uroševac i Crkva Svetog Ilije u Kačaniku obijene su. Tačno vreme obijanja verskih objekata se ne zna, a da su crkve obijene Ministartvo za zajednice i povratak (u takozvanoj kosovskoj vladi) je informisao uroševački paroh Živojin Kojić.

Radnici našeg ministarstva (u takozvanoj kosovskoj vladi) su danas zajedno sa sveštenikom Kojićem obišli i Crkvu Svetog Ilije u Kačaniku na kojoj su obijena vrata i Crkvu Rođenja Presvete Bogorodice na kojoj su polomljena vrata i prozor. Crkve su bile potpuno prazna i pre napada, tako da motiv za napad nije mogao biti krađa.

Ministarstvo za zajednice i povratak i ministar Dalibor Jevtić (u takozvanoj kosovskoj vladi) osuđuju incidente i izražavaju veliku zabrinutost što se oni i dalje dešavaju i što su verski objekti i dalje na meti napadača. Ovakvi incidenti stoje na putu napretka Kosova. Želimo da stavimo do znanja svima, da ćemo za svaki napad ili incident bilo kakve vrste informisati javnost kako oni ne bi prošli nezapaženo. Vreme u kome živimo, mora biti vreme pomirenja i međusobnog razumevanja, a ne vreme etnički motivisanih napada.

Podizanje svesti onih koji misle da se problemi rešavaju napadima, mora biti prioritet svih nas. Trudićemo se svim zakonskih sredstvima i u saradnji sa svim institucijama („države“ Kosovo) da obezbedimo sigurno okruženje kako bi napadi prestali.“ (reče „ministar“ čija je „država“ na korak do ulaska u UNESKO)

***

Kamenovana ambulanta u Suvom Dolu

29. oktobar 2015 Radio Kontakt Plus

foto_vest__1446109526Tokom noći kamenovana je ambulanta u srpskom delu Suvog Dola, izjavio je Kontakt Plus radiju direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici dr Milan Ivanović.

Prema njegovim rečima na ambulatu su bačene kamenice, polomljena stakla i onemogućen je rad ove ambulante.

Da Vas podsetimo:  DAR BOŽANSTVENE LJUBAVI

„Jutros po dolasku medicinskih radnika, odnosno medicinskih tehničara zatečeno je takvo stanje i očito je da se radi o onemogućavanju lečenja naših pacijenata u Suvom Dolu, i o pokušaju da se Srbima u Suvom dolu oteža život. Vrlo je verovatno da se radi o etnički motivisanom nasilju i napadu“, rekao je Ivanović.

Kosovska policija obaveštena je o incidentu i trenutno vrši uviđaj. Ambulanta u Suvom Dolu i ranije je kamenovana, ali ovo je prvi put da su na njoj polomljeni prozori.

facebookreporter.org

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime