Od mesečnih prihoda Danice Drašković zavrteće vam se u glavi

7
4119

DanicaIako je Ministarstvo zdravlja u septembru ove godine najavilo da će sve sumnjive invalidske penzije biti preispitane, očigledno je da se smatra da u vezi sa penzijom Danice Drašković nema ničeg sumnjivog. Kako je moguće da supruga lidera SPO zarađuje na toliko mesta?

Prihodi političara u Srbiji oduvek su bili misterija za sve. Međutim, iako su imovinske karte većine njih mutne, finansije Danice Drašković su prava enigma za sve koji su probali da ih istraže.

Supruga Vuka Draškovića, lidera SPO, je prema pisanjima medija, još od 1990. godine u invalidskoj penziji, a sve zato što je „anksidepresivna“.

395-NIS odbor-580x0

Međutim, i pored invalidske penzije, Danica je nastavila da udarnički privređuje, pa se 1. aprila 2009. godine na velika vrata vratila u poslovni svet stupivši na funkciju petog člana Upravnog odbora NIS-a.

400-Funkcije-580x0

Ta njena funkcija je, očekivano, izazvala burne reakcije javnosti, ali Danica se nije obazirala na postavljena pitanja o njenoj stručnosti.

Nakon godinu dana pauze, supruga Vuka Draškovića vratila se u julu 2014. godine na velika vrata u NIS, i to u svojstvu člana Odbora direktora.

400-Funkcije-580x1

Ukoliko se preračunaju njeni prihodi, dolazi se do podatka da Danica na mesečnom nivou privređuje sumu od neverovatnih 811.000 dinara!

Iako je Ministarstvo zdravlja u septembru ove godine najavilo da će sve sumnjive invalidske penzije biti preispitane, očigledno je da se smatra da u vezi sa penzijom Danice Drašković nema ničeg sumnjivog.

S kojim pravom, pita se većina građana, ona u invalidskoj penziji može da istovremeno radi u NIS-u?

Izvor: dnevno.rs

7 KOMENTARA

  1. Dokie ce Danica Draskovic da pljacka budzet Srbije????Ona kao invalid rada jos od 1990.god. po zakonu nema pravo da zasnuje bilo kakav radni odnos. to je u zakonu jasno napisano!!!Kako je moguce da se niko iz ministarsva Pravde ne zainteresuje za ovu javnu pljacku bidzeta.Gde je sad Predsedik VUCIC da se oglasi i osudi pljacku budzeta za koji se on toliko zdusno zalaze i jos je penzinerima skratio ustavom zagarantovano steceno pravo na peziju!!!!!Napominjem da nisam ,niti sam ikada bio, clan nijedne partije ali su me Danica i svi koji je podrzavaju,opljackala i pljcka svakog meseca!!! Mplim ministarstvo Pravde(ako je ministarstvo pravde) da to i pokaze javno i delom i odgovori na moje pitanje. Pitacu stalno i preko javnih medija dok se neko ne oglasi i objasni ovu bruku i pljacku!!!

  2. Kako je moguce da Danica draskovic bude jedan d 5 direktora u NIS-u,kad zkon jasno kaze da onaj koji je otiso u invalidsku penziju, nema pravo da se ponovo angazuje na bilo kjim poslovima???? Zna se da je Danica Draskovic otisla u invalidsku penziju jos 1990 god. molim da se ministarstvo pravde izjasni o ovom pitanju!!! POstavljacu ovo pitanje stalno i putem raznih medija,sve dok ne odgovorite na ovo pitanje!!!!!

    • Kako je moguce? Srbija ima obaveze prema Draskovicima. Oni su veoma doprineli da se formira vlast posle ,,cuvenog,, petog oktobra. Sve se placa, pa tako vise ih ne placa ,,demokratski,, Zapad vec je sve svoje materijalne obaveze svalio na budzet Srbije. Tu su jos i mnogobrojne nevladine organizacije, krediti, otplata kredita za Kosovo i Metohiju, ista sve jos?????

  3. Eh,jeste sitnicavi,staje to osamhiljada evrica,podic na deset,a sto je u invalidskoj,zbog mentalnog zdravlja ,pa to je i preporuka da je u vlasti ili pored vlasti……

  4. Valjda ce se jednog dana ona naci u zenskom delu zabele a Vucici (mislim braca)prevaranti i srpski neprijatelji broj jedan(1) u muskom deluj zabele!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime