Opančar agencija, javlja …

0
1299
Foto: pixabay.com

Naoružanje – U Nikincima je ovih dana održana vežba specijalnih antiterorističkih jedinica policije. Vežba, a posebno oprema, su bili spektakularni. Kako Ministar unutrašnjih poslova reče Predsedniku,  ništa od prikazane opreme pre pet godina nije postojalo. Nije pomenuo i u koju svrhu će ta oprema biti korišćena, jer kao što je poznato policija služi za „unutrašnju upotrebu“ a vojska za spoljnu.  

Dilemu je ubrzo razjasnio očigledno zadovoljni Predsednik, koji je rekao da je Srbija vojno najsnažnija u poslednjih 30 godina (ja mislio da je Srbija u to vreme bila u okviru Jugoslavije), ali da će vrlo brzo biti i dvostruko snažnija, jer važno je odvratiti od napada na zemlju bilo koga u situaciji kada se svi naoružavaju. Time mi pade kamen sa srca, jer neće po nama, već po drugima. Po kome? Sve zemlje koje nas okružuju su ili u NATO-u ili su njihovi štićenici. Hoćemo li opet po NATO-u?

Nisam bio u pravu – ni vojska nije zaboravljena. Sledećeg dana je održana i njihova vežba pod nazivom „Begej 2019“. A razjašnjena je i ona najava da ćemo uskoro biti dvostruko snažniji. Kako piše Politika od 9. septembra 2019. godine, „Na osnovu sporazuma koji je potpisan s Kinom, dobijamo 40 različitih sredstava – motorne sanke, tegljače, buldožere i druge inženjerske mašine“ a „do decembra ćemo imati i prvi bombarder „orao“ s potpuno novom opremom i mogućnošću dejstva noću“.  

Ovoj vojnoj vežbi je prisustvovao i neizbežni Mile iz Laktaša, aktuelni predsednik predsedništva susedne nam države Bosne i Hercegovine, pretpostavljam da je to prisustvo bilo na osnovu saglasne odluke ostalih članova Predsedništva, tako da se nadam da zbog toga neće doći do nekih sranja.

Mene, kad vidim Mileta, više brine nešto drugo – ispostavilo  se i ovog puta opravdano. Srbija će platiti nabavku 15 sanitetskih vozila za Republiku Srpsku.

Da Vas podsetimo:  „Besplatno radim montažu glasačkog listića svim ucenjenim biračima“

Nemam ja naravno ništa protiv toga, sve su to naša braća – i oni u Bosni i oni na Kosovu i oni u Hrvatskoj i oni u Crnoj Gori, ali u narodu postoji jedna stara izreka – potkošulja je bliža od košulje!, a vojne apoteke u Srbiji nemaju lekove, VMA nema srčane zaliske …, a postoji i ona narodna – „prema guberu.“

Ima se može se – Opet me ova vlast demantuje, ne ide mi ova teška politika. Predizborna kampanja je izgleda već počela, iako nije najavljena. Predsednik je ovih dana obećao, doduše ne u okviru izborne već predsedničke kampanje, da ćemo pored nacionalnog fudbaalskog stadiona graditi i stadione u Leskovcu, Vranju, Nišu… Kragujevcu, Kraljevu, Loznici, Subotici… Ko shvati razumeće! Idem na lokalne teme.

Građani nisu zadovoljni Trgom, ali on ostaje ovakav! – kaže za Nedeljnik.rs / Nezavisni.rs, izvesni Marko Stojćić, koji se predstavlja kao gradski arhitekta – grada u kome sam se ja davno rodio, a bogami i preci moji …, koga je, slutim, tu postavila ista ona ekipa što mi Beograd ote, na čelu sa onim policajcem, pozornikom iz Kruševca, onim bivšim hirurgom – nikako da mu upamtim ime, koji oponaša gradonačelnika i naravno onog vrhovnog iz Bugojna koji oponaša gazdu svih nas.

Na primedbe građana, pomenuti Marko reče da te kritike „nisu bazirane na nekoj zdravoj osnovi i da se grad neće obazirati na to“. Eto ti sad, Marko postade i grad, a koji smo q… tu mi, njegovi građani.

Još su nešto pričali i on i onaj njegov patron Vesić, ali ne bih da to dalje pominjem, zbog čitalaca, iz higijenskih razloga. 

Dragiša Čolić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime