„Opozicija je za dolazak na svoj protest nudila po 50 do 100 KM – odakle joj novac za to?“

1
859

protestRASPISAĆU opšte izbore čim poslanici SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH podnesu ostavke i kada se iz institucija BiH povuku oni koji su tamo imenovani iz Republike Srpske – saopštio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Ovo je bila njegova reakcija na zahteve koje je opozicija iznela na protestu u Banjaluci, među kojima je bilo i raspisivanje prevremenih predsedničkih i parlamentarnih izbora zajedno sa lokalnim.

Dodik je naglasio: izbori nisu nikada sporni, ali ih neće nikada dobiti na nivou Srpske, a da „oni spavaju u zavetrini na nivou BiH i na taj način nastave da urušavaju i obračunavaju se sa Republikom Srpskom“.

Govoreći o zahtevu opozicije za formiranje prelazne vlade, Dodik ističe da bi voleo da su, umesto neosnovanih zahteva kojima žele da podriju Srpsku, pomenuli referendum o Danu Republike Srpske.

„Nisu to učinili, kao što nisu pomenuli ni govor (turskog premijera u ostavci) Ahmeta Davutoglua u Banjaluci, probleme u vezi sa statusom Srpske u BiH i druga pitanja. To govori o njima i njihovim namerama“, istakao je Dodik.

Naveo je da su predstavnici opozicije dolazili da pozdrave Davutoglua koji je izvređao Republiku Srpsku, a nije ih bilo kada je obeležavan Dan Vojske Republike Srpske u Banjaluci, niti na pomenu srpskim žrtvama u Donjoj Gradini.

„To dovoljno govori o njihovom odnosu prema Republici Srpskoj i njihovom patriotizmu. Lako je naći nezadovoljne. Naravno da ih ima i razumem da se teško živi, ali na protestu su bili stranački aktivisti“.

Ukazao je da se na protestu mogla videti žena iz Prnjavora koja drži transparent na kome piše „Gladna sam“, a reč je o opozicionom aktivisti koji radi u Domu zdravlja i zaposlila ju je lokalna samouprava na čijem čelu je čovek iz SDS-a.

Da Vas podsetimo:  „Dritаnov brаt i Milicа, pаrtnеrkа Аnе Brnаbić, otvаrајu privаtnu kliniku u BG“

Predsednik Srpske je o delovanju opozicije rekao i ovo: „Znamo i da su njihovi aktivisti išli od vrata do vrata i nudili po 50 i 100 KM da dođu na protest. Odakle im novac za to?“.

Naveo je i da učesnici protesta ne pominju činjenicu da predsednik SDS i predsedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladen Bosić ima veću platu od predsednika Srpske.

U nastavku je ocenio: „Sramotno je da Bosić upućuje onakve poruke NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju kao najvišem duhovnom vođi srpskog naroda. Tvrditi da si ozbiljan i racionalan političar, a poručiti patrijarhu nakon njegovog poziva na mir i razgovor, da osnuje političku stranku, nije ništa drugo nego vređanje najvećeg duhovnog autoriteta i srpske duhovnosti. To najbolje govori o Bosiću i njegovom poštovanju Srpske pravoslavne crkve, srpskog naroda i Republike Srpske“.

Dodik je naglasio da je za njega degutantno da komentariše poruku ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića da premijer Srbije Aleksandar Vučić priča neistine:

„Mektićeva izjava da ne zna za koga Vučić radi – najbolje govori o njihovom odnosu prema Srbiji, njenim zvaničnicima i institucijama. Očito je da su im Davutoglu i Bakir Izetbegović bliži i od Vučića i od Srbije. Mogu samo da kažem da ćemo se ponovo okupiti na svako održavanje njihovog skupa“.

Poslanica SDS-a u Parlamentu BiH, Aleksandra Pandurević izjavila je da će se poslanici te partije povući iz institucija BiH, ako predsednik RS Milorad Dodik istovremeno podnese ostavku i raspusti Narodnu skupštinu RS:

„Neka raspusti Narodnu skupštinu i podnese ostavku. Mi ćemo se povući. Neka budu onda novi izbori i za nivo Bosne i Hercegovine“.

Fakti

1 KOMENTAR

  1. vucic je dao kreit muslimanima u srebrenici i taj je novac otiso kod covica i bosica da placaju siromake u bosni da idu na miting z rusenje dodika dodik je rodak SAVI KOVACEVICU i proce ko i on dodik nije ratovo ali je snima ko je kriv za rat u jugoslaviji posten komunista je dodik i jako ko marko kraljevic neda se nikom da klekne ni vucicu ni dacicu ni izdajnicima ni evropi ni zapadu dodik je veliki bortac bog ce ga spasiti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime