Otarasite se zauvek mrava iz kuhinje na jeftin i prirodan način

0
1092
Foto: pixabay

Nema kuće koja bar jednom nije imala problem sa mravima. Kako proleće grane, tako se ovi mali insekti uvlače u naše domove, i ponekad je jako teško otarasiti ih se.

Čim ugledamo mrave u svom domu posegnemo za raznim otrovima i hemijom, međutim, sem što zatrujemo svoj životni prostor, efekat i nije nešto naročito vidljiv.

Mi vam donosimo pet trikova za uklanjanje mrava koji su jeftinii, ali što je još važnije – potpuno su priordni.

1.Cimet

Mravi ne vole miris cimeta i beže od njega. Pospite cimet u prahu po mestima na kojima se pojavljuju, kao i na njihovoj “tranzitnoj ruti”. Kada shvate da je cela kuća “okađena” cimetom, pobeći će napolje. Ili možda kod komšije…
Pročitajte i Odlazak legende: Preminula glumica Jelena Žigon

2.Sirće

Pomešajte alkoholno sirće sa vodom, sipajte sve u plastični raspršivač i naprskajte svuda gde ste ih primetili. Ako je potrebno, ponavljajte postupak na nekoliko dana, dok mravi ne odu.

3.Nana

Mravi beže od mirisa nane. Stavite vrećice čaja od nane na mesta gde mravi obično ulaze, to će ih držati dalje od vašeg doma.
Pročitajte i Trikovi za najlepšu baštu: Suzbijte parazite i gljivice pomoću sode bikarbone

4.Griz

Pospite griz (može i krupno mleveni pirinač ili kukuruz) na mesta koje mravi posećuju. Kada mrav pojede zrnce griza, ono će da nabubri pa će mrav uginuti.

5.Limun

Poput sirćeta, limun veoma smeta mravima. Pomešajte ga sa vodom i poprskajte po glavnim mestima “okupljanja” mrava.

Izvor: Opanak/Stil

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime