Penzionerski dan mladosti

1
1523
Foto: pixabay

Ima neke simbolike (mašta druga Velikog Vođe je nepresušna) u tome što se Gospodar Vučić obratio penzionisanom delu populacije na današnji dan (mladosti) zajedno sa Drugaricom Fikus.

Za obraćanje odabrao je Pink. RTS bi ga verovatno utišao. A i Željko Pinktrović je nedavno napisao novo otvoreno minut-dva pismo. Trebalo je nagraditi tu vernost jednim ekskluzivnim obraćanjem.

Obraćanje ko obraćanje – bilo je populističko. Pola sata je govorio o gradnji puteva. Što je normalno. Vole penzioneri da slušaju o putevima. Oni ih vraćaju u mladost, u vreme kad su oni u svom znoju gradili puteve po onoj nekadašnjoj zemlji. Istina, onda su gradili oni, danas grade Kinezi, ali, grade se ti putevi.

Bio je veseo Veliki Vođa. Prozivao je dežurne stajače iza sebe, hvalio na burazerskoj osnovi ambasadora Kine koji se smeškao po službenoj dužnosti, pominjao umereno i povremeno gospođu Fikus koja je, onako izložena suncu više ličila na kaktus… Dominirao je Veliki Vođa, pokazivao svoju bezobalnu moć, vređao opoziciju (nazivajući otvoreno političke protivnike lopovima), obećavao da izbora neće biti ni ove ni sledeće godine.

Bio je na Dan mladosti Veliki Vođa u maniru Tita. Što mu je – zapravo – želja.

A posle 40 minuta obraćanja konačno su penzioneri mogli da poskoče od sreće. Jer, Veliki Vođa je saopštio da se Zakon o privremenom smanjenju penzija – ukida. I da se penzije uvećavaju za nekih deset odsto u odnosu na 2014. godinu. Da budemo precizni – za od 8.8 do 13 odsto.

Istina, te penzije će se povećati (nada se Vođa) od novembra ove godine. A primena odluke koju je (neustavno) On doneo sa Gospođom Fikus je nije vremenski precizirana.

Da Vas podsetimo:  ”Rafali” nad Srbijom, ili: Kako se Kristofer Hil pretvorio u Mariju Zaharovu

Od novembra??? Ma pustite to! Bile su smanjene četiri godine, šta je još pola godine čekanja?

Doduše ima u svom tom monologu Velikog Vođe i jedna mana: Gospodar nije objasnio kako je to do pre samo par dana gospođa Fikus (za neobaveštene – Ana Brnabić), tvrdila da će penzioneri biti siromašniji ako im se ukine zakon o smanjenju penzija, ali… Ta matematika se zapravo i ne može objasniti.

Poskočili su penzioneri. Verovatno su poskočili i roditelji Velikog Vođe. Sada će konačno sinovima moći da povećaju džeparac.

„Novinari“ raznih Informera i Pinkova su postavili nekoliko poltronskih, napisanih pitanja, uz komentarisanje „nesposobnosti opozicije“. Veliki Vođa se na pitanja smeškao i prave odgovore ostavljao za neki drugi put.

Popio je vodu onako momački, iz flašice. Obrisao znoj zbog vreline srpskog sunca. Zagrlio ambasadora Lija. Potapšao Drobnjaka (večnog direktora Puteva Srbije). Pogledao toplo svoju vernu Zorannah Mihajlović… Beše joj to nagrada što se za vreme prenosa uopšte nije videla od Njegovih Velikih Leđa.

Potom je Vođa otišao dalje. Da gradi „naprednu“ Srbiju. A Pinkovizija je nastavila da emituje Zadrugu. Za bolje i nismo.

Aleksandar Bećić

www.kolumnista.com

1 KOMENTAR

  1. Hm,hmm..smesno je pominjati Tita,i ziveti jos uvek na “ neprodatim i prodatim,posmrtnim ostacima“, sa stranim ulaganjem u fabriku papuca,neophodnih Srbiji,da ne dobije zuljeve u „‘prerazgazenim cipelama“ iz doba Tite.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime