Pismo Ministarstvu pravde

1
2441
Ministarka pravde Srbije na sednici Saveta bezbednosti UN

MINISTARSTVU PRAVDE REPUBLIKE SRBIJE
Neli Kuburović, Ministru

Poštovana ministre Kuburović,
U prilogu Vam dostavlјam u pisanoj formi (u word i pdf formatu) moje Argumentovano mišlјenje koje dajem u okviru UNUTRAŠNјEG DIJALOGA O STATUSU KOSOVA I METOHIJE i diskusije profesora prava koja je u sredstvima javnog informisanja najavlјena kao javna u PALATI SRBIJE (zgrada bivšeg SAVEZNOG IZVRŠNOG VEĆA) 31. oktobra 2017. godine, obzirom da sam ja doktor pravnih nauka i profesor Pravnog fakulteta Međunarodnog nezavisni ekolologo-politološki univerzitet MNEPU u Moskvi.

U tekstu sam izneo da je skup organizovan bez posebne pripreme što se videlo i iz diskusije nekih profesora koji su prihvatili moju dobronamernu kritiku posle završetka skupa.

Meni nije dozvolјeno da govorim jer navodno nisam bio u „agendi“ ili kako bi se prosto reklo po srpski u „programu“ iako očito nije bilo nikakvog sistematizovanog programa.

Moje argumentovano izlaganje sam nazvao IZMEĐU REALNOG STANјA NA TERENU I PRINCIPA PRAVA (O PERMANENTNOM PROGONU SRBA SA KOSOVA I METOHIJE OD 1941. I OD 1945. KAO REALNOM STANјU NA TERENU) jer je jedna od natežih grešaka u odbrani Kosova i Metohije učinjena upravo u sveri formiranja svesti o realnom stanju na Kosovu i Metohiji te se taj termin i danas koristi u formi čiste bolјševičko-jezuitske prevare!

Kako sam istakao u tekstu nadam se da će organizatori, Vlada Srbije i srpski pregovarači koristiti iznete stavove profesora prava:
1. za odbranu teritorijalne celovitosti Srbije a
2. ne kao svoj alibi delovanja protiv Srbije na osnovu mizerno malog broja neustavnih i više političkih nego naučnih stavova kojih je bilo kao uobičajena raznolikost da tamo gde su dva pravnika postoje tri mišlјenja.

Zbog toga ja i ovog puta ponavlјam da se vlast u Srbiji mora pridržavati Ustava Srbije i onoga što je rekla prof. Olivera Vučić i pročitao prof. Živko Kulić. No pri tome se nadam da će i moja opažanja i argumenti biti od koristi u odbrani Ustava Srbije i teritorijalne celovitosti Srbije čiji je sastavni deo Kosovo i Metohija, posebno imajući u vidu da sam o odbrani Jugoslavije od NATO bombardovanja i teritorijalne celovitosti Srbije objavio u inostranstvu nekoliko knjiga na srpskom, ruskom i engleskom jeziku i da je moj multimedijski disk STOP NATO – ZAUSTAVITE GENOCID NAD SLOVENIMA koji ima na omotu konstataciju „NATO PAKT uz pomoć Černomirdina OKUPIRAO KOSOVO I METOHIJU“ dobio nagradu na sajmu multimedija u Beogradu NAJBOLjI INOSTRANI MULTIMEDIJSKI DISK U ODBRANU JUGOSLAVIJE te je specijalna promocija održana 1999. godine u Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu.

Da Vas podsetimo:  Autobuska stanica u Beogradu za mesec dana nije izgrađena ni 1 metar

U istom cilјu i konteksu Vam dostavlјam i:
1. moje Naučno saopštenje sa skupa u SANU koji je bio posvećen 175to godišnjici rođenja Stojana Novakovića koji je živeo u skoro istovetnim uslovima pritisaka na Srbiju, a koje sam telegrafski izložio jer takođe nisam bio u populatno rečeno AGENDI
2. moj tekst DVE CIVILIZACIJE koji su (u predgovoru moje knjige PRVOBITNO ZNAČENјE REČI MOSKAVA) dva vodeća ruska profesora teorije države i prava ocenili kao istinsku paradigmu i naučnu senzaciju sa pouzdanim dokazima u oblasti teorije države i prava.
3. krivičnu prijavu koju sam predao Republičkom javnom tužilaštvu Izlazni broj BM-27112010 od 27. novembra 2010. godine (prosleđeno Višem javnom tužilaštvu dopisom od 06.12.2010. godine) pošto postoje osnovi sumnje da delovanje ovih «nepoznatih» izvršilaca sadrži sve elemente krivičnih dela predviđenih:
čl. 174 KZ – povreda ugleda srpskog naroda i ugleda SloVena,
čl. 307 KZ – ugrožavanje teritorijalne celine Srbije i protivustavno otceplјenje dela teritorije Srbije,
čl. 383 KZ – uništavanje kulturnih ili istorijskih spomenika ili drugih kulturnih dobara ili ustanova ili objekata koji su namenjeni nauci, umetnosti i vaspitavanju,
čl. 370 KZ – genocid (srpskog naroda).
Ovo zbog toga što ne postoji način da se odbrani Kosovo i Metohija dok se ne pokrenu krivični postupci u Beogradu protiv onih koji jezuitski lukovo deluju protiv srpskog naroda i svojim destruktivnim delovanjem podrivaju teritorijalnu celovitost Republike Srbije. Vidite kako deluje Španija – učite se!

Mene možete kontaktirati
u Moskvi od 8. novembra 2017. godine na na tel. +7929 9 32 23 72
u Beogradu od 5. decembra 2017. godine na tel. +061 322 0670
na elektronsku adresu bozzidar@inbox.ru
po skype: koloven1

SpasiBo(že) Vaša dobra dela i razumevanje

Da Vas podsetimo:  Naprednjačka nedela govore i više od dela

Professor Božidar Mitrović, doktor pravnih nauka,
advokat Advokatske komore grada Moskve,
Rukovodilac Katedre međunarodnog, slovenskog i ekološkog prava univerziteta MNEPU, Moskva
Direktor Muzeja NEPREKIDNOSTI SLOVENSKOG PRAVA I KULTURE OD EPOHA LEPENSKOG VIRA I VINČE, Moskva, MNEPU
Predsednik Saveta za statusna pitanja dijaspore Srbije,
član Saveta nacionalnosti pri Vladi grada Moskve
član Komisije za nauku i obrazovanje Saveta nacionalnosti
Predsednik Regionalne društvene organizacijije OBJEDINјENјE SRBA, Moskva

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime