Pismo ukrajinskoj vladi

0
883

tenkovi-novorusija-790x447

Hvala bogu, najzad smo dočekali! Dobio sam groznicu od straha da će se ukrajinska nezaležnost (nezavisnost – prim.prev.) slomiti i da će od podrivačkog rada agenata FSB-a (Federalne Službe Bezbednosti – prim.prev.) početi da puca po šavovima, ali su zato kod mene došli specijalisti. Sada sam već ceo mesec kod njih, na izlečenju. Istina – dajem krpe za hranu, ali društvo je baš dobro! Uglavnom nacionalno svesni politički posmatrači naših najboljih novina. Nema veze što jedan misli da je ve-ce kotlić i zahteva da ga povučemo za lanac, a drugi viče: „Ja se zovem Viktorija Nuland, u drugom sam stanju sa Semenom Semenovićem!“, ali svi ostali su u redu i mi u „zaušnik“ igramo „Peti ugao“ … Sve do juče smo se strašno bojali čime će se završiti naša revolucija dostojanstva, čak smo odbijali da gaće menjamo za lekove. Čitavo naše odeljenje je mislilo da je Porošenko izdajica koji je od straha ustuknuo pred separatistima i teroristima, mada je pobeda već bila potpuno dobijena.

Ali nam je zato sada baš laknulo! Vlada je naredila da se nacija pozove na prinudni rad odbrambenog tipa. Čitavo odeljenje je pljeskalo!

Šta je to prinudni rad? To je kada ti je neprijatelj pred vratima a ceo narod besplatno hvata lopate u ruke da bi na njegovom putu iskopao protivtenkovske rovove i sve ostale potrebne fortifikacione objekte.

I tako – bez veze smo klevetali Porošenka! Naš Vođa je sila! Za njega rat tek počinje, a primirje je smislio da bi Nezaležnu pretvorio u jednu veliku tvrđavu i onda se svom našom snagom obrušio na ruske najamnike.

Ali najtoplije oko srca postaje kada se setiš slike dubokog rova i bodljikave žice oko Kijeva i drugih velikih gradova. U svoje vreme su duž takvih rovova postavljali kočeve, i na njima pobodene zarobljene neprijatelje. Ali pošto smo već potpisali sporazum o pridruživanju Evropskoj uniji predlažem da zaboravimo na takve oblike zastrašivanja i da prođemo sa najobičnijim vešalima. Mi smo ipak deo civilizovane Evrope, a prema doktrini Karla Velikog, učvršćene gradove treba između sebe spojiti podzemnim tunelima. Ta doktrina jednostavno mora da postane redovna stvar. Takvo vojno lukavstvo će omogućiti da se sakriveni zaštitnici nezaležnosti premeštaju onako, da mirno mogu Ruse da napadaju s leđa.

Da Vas podsetimo:  KRAĐA IZBORA ILI SRBIJE: Kucnuo je čas, još mesec dana za odbranu države – odlučuje Sveti Sava

Osim toga, mobilizacija čitavog ukrajinskog naroda za zemljane radove će omogućiti da se vratimo iskustvu naših herojskih dedova i da gde god to bude moguće pravimo gomile shronova (trapova, skrovišta – prim.prev.). Po proračunima koje smo napravili mi u našoj sobi treba da se napravi samo jedan milion takvih shronova, i neće ostati ni jedno prazno mesto. Kako će okupator samo da se kupa u suzama kada shvati da u svakom trenutku svaki panjić iza njegovih leđa može da se pomeri u stranu i da mu ukrajinski osvetnik s leđa opali rafal iz automata, za sve naše patnje.

Ali moram da podsetim i na iskustvo Albanije iz ’50-h godina. Prvi genijalni pronalazak Albanaca je bio da su oni svi kao jedan postavljali ograde sa oštrim vrhovima. Sovjetski padobranci bi se u slučaju napada nabadali na te oštre vrhove i tu bi im bio kraj. To je korisno iskustvo, obavezno o njemu treba da se razmisli. Kod nas u Ukrajini živi 45 miliona stanovnika. I kada bi svako od njih u zemlju pobo samo po jedno takvo koplje, otkovano u fabrikama heroja-patariote Kolomojskog, to bi baš podiglo odbrambenu snagu naše otadžbine. A još bolje je kada bi zakon o radnoj obavezi dozvolio da svaki Ukrajinac pobode ne jedno, već dva i više kopalja. Zamislite kada 20 miliona oštrih kopalja bude štitilo nebo Ukrajine! Naša teritorija će postati nepristupačna za neprijateljske desantnike i mi ćemo tako lako preuzeti stratešku inicijativu.

A još su Albanci duž svih puteva u njihovoj zemlji posejali i dotove (bunkere – prim.prev.). Oni i sada njima ukrašavaju pejzaž gde god se može, jer su napravljeni od švedskog betona i ne mogu da se demontiraju. Gde god pogledaš, na sve strane pobodene betonske pečurke veličine vajata.

Da Vas podsetimo:  Dejtonsko BH-praznovanje: Zbogom Sveti Dejton, merhaba Sveti Jovan ZAVNOBiH Milostivi!

Ako se zahvaljujući prinudnoj obavezi oživotvori albansko iskustvo – osigurana nam je strateška nadmoć! Samo zamislite: dvadeset miliona gvozdenih kopalja, dvadeset miliona dotova, milion shronova, a oko njih – hiljade kilometara rovova i bodljikave žice, ukrašeni vešalima. Kladim se da ćemo to dobro prodati Amerikancima!

Pobeda je pred nama! Tu završavam, moram na injekciju. Obavezno pozdravite našu rođenu Vladu i čestitajte joj! Čekamo je u punom sastavu na našem odeljenju! Zamalo da zaboravim. Vreme je da počne da se kopa podzemni rov ispod Kremlja. Može da se počne negde u rejonu Konotopa, a zatim da se radi po smenama bez prekida sve dok se ne stigne na cilj.

Beskrajno predan našoj nacionalnoj revoluciji Stjepan Bezvezko i njegovi saborci iz specijalnog odeljenja bolnice u Kijevu.

Dmitrij Sedov

FSK

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime