Policija u Kragujevcu pronašla nacrt „šiptarske“ diplome koja je pokrenula aferu!

0
432
Foto: printscreen

Nacrt „diplome o položenoj doktorskoj disertaciji“ Safeta Hodže, sudije Ustavnog suda nepriznate države Kosovo u toku policijske istrage pronađen je na hard-diskovima Univerziteta u Kragujevcu!!!

Inače, faksimil diplome na kojima se nalaze navodno potpisi rektora „univerziteta“ E.P.C.D i tadašnjeg rektora kragujevačkog Univerziteta Nebojše Arsenijevića naš portal je prvi objavio čime je krenula afera koja je uzdrmala ceo region.

Postavilo se pitanje da li su potpisi falsifikovani i ako nisu- zašto je ona overena u Kragujevcu 2016.godine.

U potonjoj policijskoj istrazi, zaplenjeni su softveri i hard diskovi sa Univerziteta u Kragujevcu koji su veštačeni u odeljenju za Visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije. Pronađeno je još 14 nacrta diploma, koje su tehnički upravo rešene kao što je diploma sudije Hodže čiji nacrt posedujemo.

Međutim, ŠOKANTNO je da su inspektori UKP Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije na Univerzitetu u Kragujevcu, izmežu ostalih- našle i nacrt upravo diplome Safeta Hodže.

Sa druge strane, faksimil „diploma“ sa pratećom dokumentacijom našem portalu dostavljena je od izvora iz Ustavnog suda nepriznate države Kosovo!

Kako se od nacrta sa kragujevačkog Univerziteta do Ustavnog suda nepriznate države Kosovo obrela tamo, moraće da odgovori istraga koja je nekoliko meseci tavorila zbog Višeg javnog tužilaštva Posebnog odeljenja za suzbijanje korupciju u Kraljevu, koje duže vreme nije izdavalo nalog za pokretanje predistražnih radnji!

U našem istraživanju o imenima koje se nalaze na nacrtima diploma ispostavilo se da se radi uglavnom o Albancima sa Kosmeta, Makedonije i Bošnjacima iz BIH. Neki od njih su bezbednosno interesantna lica za naše službe bezbednosti, što samo daje veću težinu ovoj aferi.

Inače, Safet Hodža je poznati albanski nacionalista blizak struji Ramuša Haridinaja.

(nastaviće se)

Da Vas podsetimo:  Direktorka Lutrije Srbije optužena za utaju poreza u Severnoj Makedoniji

Izvor: ucentar.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime