Ponižavanje Srbije u režiji Velikog Vođe

0
900

aleksandar-vucic2-620x330Pokušavao sam čitavih 36 sati da se suzdržim od pisanja i kritike na račun Reformatora, Voljenog im Velikog Vođe… I što sam se ja više suzdržavao, nekako je narod sve više škrgutao zubima. Ne na mene. Već na Njega. Zato, vođen mišlju Vuka Stefanovića Karadžića, reformatora srpskog jezika i pisma koji je rekao „dobro je psovati“ pitam Njega da li nas jebe ili samo podjebava?

Kažeš da nikog ne ponižavaš.

Kažeš – povećao si penzije za 1.25 odsto – jer više nije moglo. I to nije ponižavanje? Nije ti dao MMF. Pa pre samo nekoliko dana si nam govorio kako će MMF da dozvoli i više nego što ćeš ti da isplatiš! Je li, Pinokio, šta se desilo u međuvremenu? Tvoji prijatelji iz MMF-a ti dali drugačiju naredbu?

Hej, 1.25 posto povećanja… Ako neko ima penziju od 20.000 sledeću će, srećom, dobiti za 250 dinara veću! A od tih 250 dinara – taman da plati pretplatu za RTS (to je ono što si govorio da će biti uvedeno samo preko tebe mrtvog) i dve vekne hleba!

Vojska i policija će dobiti povećanje od dva odsto. Na oficirsku platu od 50.000 to je povećanje od 1.000 dinara. Mirno! Na deeee-sno! Trčećim korakom m’rš! Napolje! I da nisam čuo više nijedan telefon!

Zdravstvo tri odsto. E, oni baš mogu da se šire. Ako im je plata 60.000 (lekarima specijalistima), sledeći put će dobiti 61.800. E, tih 1.800 dinara razlike ima da ih zaustavi od odlaska u Norvešku, Nemačku, Australiju, SAD, Kanadu, Novi Zeland…

Prosveta? Tu si se baš isprsio! Za osnovne i srednje škole četiri odsto! Ojha! Prosečna plata prosvetnog radnika je 40.000 a sad će da dobije još 1.600. Pod uslovom da ima pun fond časova. A s obzirom na to da nas je sve manje u školama – teško da će još dugo svi imati pun fond. Već sad znam nastavnike koji moraju da rade u tri škole da bi navukli punu normu.

Da Vas podsetimo:  KOMUNIZAM NIJE MRTAV! BAJATOVIĆ ŽIVI U NJEMU...

Nego, kad smo već kod tog neponižavanja naroda, reci nam Reformatoru Veliki, zašto si dao pet miliona evra Srebrenici?

Da me ne razumeju pogrešno moji prijatelji iz Bosne i Republike Srpske: znam ja dobro da je Srebrenica u RS, kao i da su Bošnjaci tamo manjina. Ali me stvarno interesuje, čemu pet miliona evra investicija državnih para u grad koji nije u tvojoj državi? Da li si čuo za Bosilegrad? Za Kuršumliju? Prokuplje? Vranje? Mladenovac, beogradsku opštinu u kom je prosečna plata 23.000? Da li si bre čuo za bilo koju od 150 opština Srbije? Da li si u njih mogao da uložiš tih pet miliona evra, kao srpski premijer?

Kažeš da nikog ne ponižavaš…

A šta ćemo sa odnosom tvojih ministara prema ovom narodu?

U Rumuniji je, Aleksandre Vučiću, vlada pala zbog požara u noćnom klubu. Viktor Ponta, premijer, podneo je ostavku zbog pogibije ljudi.
Ti, Aleksandre Vučiću, ne daš Batu Gašića, ne daš Zlatibora Lončara, ne daš Nikolu Selakovića, ne daš… Uhhhh… Mnoge.

Mislim da ti se fotelja ipak zalepila za telo.

Ovaj tekst nastaje u poslednjim minutama 12. novembra. To znači da nam je ostalo još 49 dana do boljeg života.

Da li si, Aleksandre Vučiću, čuo šta ti je baba, koja je na prošlim izborima verovatno glasala za tebe, poručila?

Aleksandar Bećić

Kolumnista

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime