Poražena fašistička Nemačka opet bi da kroji granice Srbije !

7
1674
NATO vojnici, nemački Kfor posmatra svoje miljenike iz UČK / Foto: Zoran Vlašković

Zapadne zemlje pogazile i pljunule sve međunarodne dokumente, sporazume, konvencije, Povelju OUN…. i, na osnovu fašizma, uspostavile ambasadore u Prištini.

Da li se ikada neka zemlja odrekla svog naroda i svoje teritorije? Nije! No, to od Srbije danas traže, pre svega, zemlje Zapada, da se Srbija odrekne svoje teritorije Kosova i Metohije i svog naroda na njoj.

Traže, nakon što su te zemlje Zapada, Nemačka, Velika Britanija, Francuska, Italija, Amerika…… gazeći ama baš sve međunarodne sporazume, dokumenta, konvecije, Povelju OUN…. pravnim nasiljem i okupacijom, znači fašizmom, uspostavili svoje ambasade u Prištini.

Nemački transporter na mostu na Ibru u podeljenooj K. Mitrovici / Foto: Zoran Vlašković

Poražavajuće je to da je poražena u Drugom svetskom ratu, fašistička Nemačka, sada najgrlatija u težnji prekrajanja granice suverene Srbije, zemlje na strani pobednika u Drugom svetskom ratu. Ta Nemačka koja je krivac za više od 60 miliona ubijenih u Drugom svetskom ratu, sada povampiruje fašizam a trebalo bi im zabraniti da se dva naredna milenijuma ne bave nikakvom politikom znajući koliko su unazadili svet.

Nemački vojnik na “Jazavcu“ za razbijanje barikada i puškomitraljezom sa bojevom municijom na barikadama u Zupču 2011.g. kod Zubinog Potoka / Foto: Zoran Vlašković

Druga je stvar to što Zapad od Srbije sada traži da na svojoj teritoriji bukvalno legalizuje fašizam Zapada.

Zemlje Zapada i ambasadori tih zemalja u Prištini, pogazili Helsinški sporazum od 1. avgusta 1975. godine, pljunuli su sva načela OEBS – a, koja se zasnivaju na 10 tačaka Helsinškog sporazuma, ovde su, nepoštujući i gazeći najviši pravni dokument najveće pravne organizacije u svetu, Povelju OUN, ovde su pljujući Bečku konvenciju o diplomatiji iz 1961. godine, gazeći i pljujući Badinterovu komisiju, pljujući R – 1244 iz 1999. godine, nepoštujući i gazeći Ustav suverene države Srbije……

Kfor, Nemac na Jarinju kod Leposavića na severu KiM 2011.g / Foto: Zoran Vlašković

Dokle god postoji Rezolucija 1244 ona brani da Kosovo postane međunarodno priznata država. Po tom dokumentu, Kosovo je protektorat, što je za nas podjednako važna odredba kao i ona da je sastavni deo Srbije.

Da Vas podsetimo:  Samo sloga Sinjavinu spasava

Uz to, Rezolucija 1244 ima dve važne karakteristike – trajnost i pravnu obaveznost.
Pravnim nasiljem, silom i okupacijom su ambasadori zapadnih zemalja došli u Prištini. I svima njima je jasno da su ovde na osnovu fašizma.

Na svim svetskim univerzitetima se uči da je : “Nasilje, bilo da je pravno ili fizičko (kada su u pitanju ambasadori u Prištini oba su u pitanju) institucionalizovano oruđe u vođenju spoljne i unutrašnje politike kod fašizma’’.

Niko od ovih ambasadora do sada nije želeo da odgovori na koji su način došli u Prištini, niti iko od njih ima bilo kakav međunarodni dokument da su ovde legalnim putem.

Helsinškim dogovorom od 1. avgusta 1975. godine je priznata nepovredivost granica nakon Drugog svjetskog rata u Evropi, a 35 država potpisnica se obavezalo da će poštovati ljudska prava i temeljne slobode te da će sarađivati na ekonomskim, naučnim, humanitarnom i drugim područjima.

Takođe, pristigli kolonijalno fašistički ambasadori u Prištini pogazili su i sva načela OEBS –a koja se zasnivaju na 10 tačaka Helsinškog sporazuma.

Stručnjaci u svetu izražavaju ozbiljnu zabrinutost da prisustvo ambasadora u Prištini protivreči najdirektnije međunarodnom pravu, demokratiji i civilizaciji uopšte. Direktan nož u leđa demokratiji je da poražena fašistička Nemačka sad opet teži da kroji granice zemalja koje su kao pobednici izašli iz Drugog svetskog rata.

Mnogo toga se danas na Kosmetu poklapa sa nekadašnjim povampirenjem fašizma u Hitlerovoj Nemačkoj / Foto: Zoran Vlašković

Povelja UN zabranjuje „pretnju ili upotrebu sile protiv teritorijalnog integriteta ili političke nezavisnosti bilo koje države“ no, u slučaju Kosova i Metohije zemlje Kvinte i druge koje su priznale Kosovo, pogazili su sve odredbe Povelje OUN, najviše pravne organizacije u svetu.
Srbija je u članstvo OUN primljena kao posebna država u AVNOJ – evskim granicama i to po američkoj izričitoj preporuci. Čak je Stejt depertment zvanično i izričito zahtevao od Srbije da ona u svom pismenom zahtevu za prijem u OUN naglasi da Ujedinjenim nacijama pristupa u AVNOJ- evskim granicama, po preporucii Banditerove komisije. I, Srbija je 1. novembra 2000 godine primljena u OUN u AVNOJ – evskim granicama.

Da Vas podsetimo:  Montenegro-Bošnjaci se suprotstavljaju svemu što crnogorski državljani srpske nacionalnosti vide kao svoj interes

Badinterova komisija je 1991. godine postavila kao osnov za osamostaljenje jugoslovenskih republika, princim avnojevskih unutrašnjih granica.

Pristigli u Prištini kolonijalno fašistički ambasadori su ovde gazeći i sve odredbe Bečke konvencije o diplomatiji iz 1961. godine. Kosovo nije članica OUN a jednostrano je proglasilo nezavisnost od dela punopravne, suverene članice OUN, Srbije.

Srbija od sveta zahteva neprikosnoveno poštovanje Ustava Republike Srbije (usvojenog 2006. god.) izdvajajući deo preambule da je ,,Pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo teritorije Srbije“ i član 8. koji glasi da je ,,teritorija Republike Srbije jedinstvena i nedeljiva“.

Nemci su na KiM pokazali privrženost hitlerovim bunkerima. Jarinje 2011.g / Foto: Zoran Vlašković

Pravnim nasiljem uspostavljene ambasade, na srpskoj teriritoriji Kosova i Metohije, su deo istorije Britanije i Francuske, kao kolonijalnih ubica u Afici i Indiji kao i deo fašizma Nemačke. Od osvajačkih ratova, dokazano ovim primerom u praksi, ove zemlje nikada nisu odustale.

Ambasadori zemalja u Prištini su danas najveći neprijatelji demokratije i najveći neprijatelji važećih međunarodnih sporazuma, dokumenata i međunarodnog prava uopšte.

Zoran Vlašković

7 KOMENTARA

 1. „Srbija od svijeta zahtijeva neprikosloveno poštivanje USTAVA REPUBLIKE SRBIJE………………..“ NIJE ISTINA , OVO JE ČISTA LAZ…….Kada , gdje i u kojim medjunarodnim organizacijama, posebno
  ONU, su Srpski zvaničvnici, poslije rušenja MILOŠEVIĆA, štitili svoj USTAV pomoću R1244 ??????? VELEIZDAJNICI sve čine da izbace iz preanbule KiM, da bi ga predali Amerikancima preko Šiptara!!!!
  IZBIJEGAVANJE poštovanje R1244 bi ozbiljno uzdrmao i samu ONU ,postavilo bi se pitanje svhe postojanja OUN ukoliko ne ostvaruje rezolucije koje je sama izglasala…nitko nije ulozio VETO !!!
  U sadašnjem odnosu snaga, sa Kinom kao ekonomskim naj. silom , uz vojno i politički oporavljenu RUSIJU, podršku INDIJE, BRAZILA………….vratili bi KiM bez problema. Nitko ne bi zrtvovao O N U za
  KiM…… Naš jedini problem, u vezi ,ne samo KiMa , su naši VELEIZDAJNICI…….i mi sami, kukavice, koji ih trpimo i dizvoljavamo im da odlučuju o našoj sudbini !!!! !

  • Država na koju se odnosi rezolucija 1244 odavno više ne postoji. Srbija je nastala 2006. I od osnutka nikada nije kontrolirala Kosovo. Kosovo je proglašeno republikom 2008.

 2. Запад је вековима болестан, почев од крсташких пљачкашких хорди, инквизиције, јереси, оба светска рата су изазвали, колонијализам и пљачкање туђих ресурса, ширење свих врста неморала и пошасти…Они то раде вековима и радиће док је света. Једноставно то је њихово проклетство, материјалистичког схватања живота. То је нормално, једино не ваља што се ми православни све више поводимо за тим зло.

 3. Poražavajuće je to da je poražena u Drugom svetskom ratu, fašistička Nemačka, sada najgrlatija u težnji prekrajanja granice suverene Srbije, zemlje na strani pobednika u Drugom svetskom ratu. Ta Nemačka koja je krivac za više od 60 miliona ubijenih u Drugom svetskom ratu, sada povampiruje fašizam a trebalo bi im zabraniti da se dva naredna milenijuma ne bave nikakvom politikom znajući koliko su unazadili svet.

  Davno sam rekla i opet cu; ,,Nemacka mora nestati, totalno nestati, inace nema mira u svetu!,,.
  Sve dok postoji ujedinjena Nemacka, svetom ce se siriti smrt i kuga, fasizam i nacizam, to je tako i zato ta drzava i taj narod mora nestati. Nemacku je naj bolje podeliti na 18 drzavica izmedju svake podici kineski zid da se vise nikad nemacki narod ne ujedini.
  Kad god je nemacki narod ziveo u jednoj drzavi, narodi evrope pa i sire, stradavali su.

  • Колико сам разумео Ви живите баш у тој Немачкој. Претпостављам да покушавате да је уништите изнутра?

 4. Ambasodori kvinte slicno rade u Raskoj oblasti (svojski pomazu Ljajica, Ugljanina i Zukorlica). Cilj je isti ,,Sto gore to bolje,,.Svojski dodaju ulje na vatru i igraju se sa benzinom (do dodaju na vatru). Slican scenario kao sa Kosovom i Metohijom.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime