Porodica ratnog veterana sa Kosmeta i dalje na ulici!

0
930
Porodica Jašović / Foto: printscreen

Porodica Jašović, koju je javni izvršitelj Vidoje Stojković uz asistenciju preko 30 policajaca prinudno iselio iz stana u Aranđelovcu- i dalje se nalazi kod rođaka.

-I dalje smo kod strica i strine. U ovom trenutku nemamo rešenja. Otac je zdravstveno loše. Baka i deka imaju 91 i 83 godine- rekla nam je Teodora  kćerka ratnog veterana .

Gradimir Jašović, bio je pomoćnik komandanta u Peći i među poslednjima je napustio Kosmet sa svojom jedinicom. Dijabetičar je i četiri puta dnevno prima insulin.

Do prinudnog iseljenja živeo je sa porodicom u stanu koji je na korišćenje dobio od bivšeg preduzeća. Problem je nastao kada je prodata parcela, a samim tim i zgrada .

Samo iseljenje potreslo je srpsku javnost. Preko 30 policajaca je učestovalo u hapšenju porodice, a sam ratni veteran peške je sproveden kroz grad vezan lisicama.

„Osećam se poniženo. Policija me je je vukla kroz grad, kao poslednjeg kriminalca. Doživeo sam od svojih kolega da me bolesnog tuku i štipaju. Teže mi je danas nego kada sam pod vatrom napustio Peć. Moja jedinica je poslednja napustila liniju fronta sa Đakovicom. Danas mi je teže“- rekao je Gradimir tada za naš portal.


 „Niko nam se nije obratio!“

Teodora Jašović kaže „da im se niko iz opštine Aranđelovac, niti pak nadležnih ministarstava nije obratio posle skandaloznog iseljenja“.

-Apsolutno niko nam se nije obratio. Tata je svakim danom sve lošije. Da nije građana koji nas svakodnevno zovu i brinu ne znamo kako bi smo sve izdržali- kaže Teodora 24-godišnji student slikarstva na državnom fakultetu u Beogradu.

Video snimak iseljenja

Izvor: Ucentar

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime