Postavljen prvi „zajednički frižider“ u Beogradu

0
98

Prvi „Zajednički frižider“ postavljen je danas u Beogradu na Dorćolu. Ideja ove inicijative je da svako može da donese i ostavi hranu u njemu, a da oni kojima je potrebna pomoć, dođu i posluže se. Iza ovog projekta stoje mlade klimatske aktivistkinje iz organizacije WWF (World wide fund for nature).

„Morale smo da prevaziđemo puno izazova i verujemo da je baš zato inicijativa tako dobro razrađena. Zahvalne smo svima koji su nas podržali i nadamo se da će ova akcija zaista pomoći onima kojima je to najpotrebnije, i podstaći druge da se pokrenu za lepšu budućnost za sve nas. Emilija i ja hoćemo da postavimo i Zajednički ormar, da smanjimo bacanje garderobe koje isto doprinosi klimatskoj krizi, ali i da nastavimo da se bavimo problemom bacanja hrane, da podižemo svest o ovom problemu i podstičemo pozitivne promene na sistemskom, zakonskom i individualnom nivou”, kaže Tamara Stojković, iz Inicijative Zajednički frižider.

Kako je rečeno u ovoj organizaciji, u planu je da se zajednički frižideri postavljaju širom Srbije kako bi se što efikasnije rešio problem gladnih. Kako da se uključite i pomognete donacijom hrane, pogledajte u videu:


Podsećamo, sedam odsto stanovništva u Srbiji na granici je siromaštva. Istovremeno, dnevno se u Srbiji baci dva miliona kilograma hrane, podaci su Inicijative „Spasimo hranu“.

https://novaekonomija.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime