„Pravimo NATO drumove, a decu lečimo SMS porukama“

0
838
Foto: printscreen

Bombastično najavljena vest da u Srbiju stižu DFC, američka razvojna banka i EKSIM, izvozno – uvozna banka, mnoge je obradovala, jer vlast ovu vest plasira preko svojih režimskih medija kao da nam dolaze čarobnjaci, dobre vile i Deda Mraz donoseći predivne poklone.

Istina je bitno drugačija. Na svetskom bankarskom tržištu poslednjih 5-6 godina postoji višak od oko 50 bilijardi dolara neplasiranog novca, posebno onog američkog i neretko fiktivno štampanog, bez pokrića.

Poslednjih 8 godina vlast nas je zadužila za dodatnih 15 milijardi dolara kod raznih stranih finansijskih fondova i institucija, ne vodeći računa o građanima i poreskim obveznicima.

Od 1945. pa do 2012. – za 67 godina sve prethodne vlasti zadužile su Srbiju za 15,1 milijardu evra, dok nas je režim Aleksandra Vučića za 8 godina vlasti zadužio za gotovo isti iznos.

U Srbiju ne dolaze dobročinitelji i humanitarne organizacije, već najopasniji lihvari i zelenaši prve klase, koji dolaze isključivo radi profita i svojih interesa, a ne zbog ljubavi i simpatija prema našem narodu i državi.

Investicije koje će se finansirati novcem DFC-a i EKSIM banaka, odobravaće isključivo američka administracija. Izvođenje radova biće uslovljeno i dodeljeno američkim korporacijama. Infrastrukturni objekti poput auto-puta Niš – Priština, kao i železnička pruga je u interesu vojnih doktrina NATO snaga i nije prioritet države Srbije. Nije normalno zaduživati zemlju, graditi NATO drumove, fudbalske stadione, a bolesnu decu lečiti SMS porukama i u 21. veku kanalizaciju uvoditi u reke, a reke u cevi!

Imam utisak da se ova vlast ponaša suprotno svim ekonomskim, nacionalnim i državnim interesima radi enormnog bogaćenja i opstanka na vlasti, a sve na štetu države i naroda.

Izvor: Vaseljenska

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime