Premijerna poluhisterija

0
884

vucic-6-620x320Evropom vlada poluhisterija. Barem tako kaže premijer. Ili, ako vam je draže, Voljeni im Veliki Vođa.
Ovo je vest koju su (manje ili više uvijeno) objavili svi srpski mediji.
Mora se, naravno: kad to On izgovori, onda ima da se prenese. Makar to govorio i u snu.
Da budemo sasvim precizni: Reformator Veliki izjavio je da u ovom trenutku ne razmišlja o rekonstrukciji Vlade, kao ni o izborima, jer se „Srbija suočava sa brojnim izazovima i poluhisterijom koja vlada u čitavoj Evropi“.
Meni se ipak nekako činilo da (polu)histerija vlada u čitavoj Srbiji, ali mi je sad lakše, kad sam saznao da je u pitanju, zapravo, Evropa.
I onda sam se prosvetlio:
Shvatio sam šta, zapravo, želi da uradi Veliki Voljeni im Vođa!
On želi da savlada Evropu tako što će joj uvaliti Srbiju sa svim bolestima političkog tela koje je odavno u četvrtoj fazi mikrocelularnog kancera, sa metastazama u svim sferama društva, a onda da Evropu pripitomi Srbiji! Pardon, sebi. Jer, Srbija mu više neće biti bitna.
Kako drugačije shvatiti Voljenog im Velikog Vođu?
Narode, čovek koji je godinu i po dana premijer ove zemlje, čovek koji je apsolutni gospodar sudbine ovog naroda (barem on i članovi njegove stranke tako misle) izjavljuje danas, na obeležavanju prvih 18 meseci sedenja u fotelji premijera da Evropom vlada poluhisterija?
Isti taj čovek nam izjavljuje da Evropa nema alternativu?
Valjda zato što ćemo poluhisteriju savršeno razumeti? Dobro se snalaziti u istoj?
Prema rečima profesora na Fakultetu političkih nauka, prof. dr Ivana Vidanovića, „Histerija je vrsta euroze kod koje su dominantni raznovrsni telesni, senzorni, motorički i mentalni poremećaji sa psihogenim poreklom…“
U pravu je, kad bolje razmislim, Aleksandar Vučić. Za Srbiju evropski put nema alternativu. Jer, narod u Srbiji sklon je napadima smeha i plača. Preterano je razdražljiv, mesečari i halucinira (da ide ka boljem životu). Postoji i onaj deo naroda koji je obuzela strepnja i uznemirenost. O tahikardiji, mučnini, povraćanju, bolovima u različitim delovima tela da ne govorim: pa pitajte bilo koga u okolini „kako si?“. Da se kladimo da će barem jedan da kaže „ne pitaj, muka mi, povraćam, sve me boli“…
A sve ovo su – simptomi histerije.
Dakle, savršeni smo kandidat za (polu)histeričnu Evropu.
Pogotovo kad uzmete u obzir da je Prvi Među Nama izjavio kako je Srbija „uspela da očuva stabilnost uprkos događajima u okruženju, danas je finansijski stabilna i ozbiljna zemlja, jedna od najuglednijih u Jugoistočnoj Evropi“.
Videli smo koliki nam je ugled na osnovu ponašanja najvećih Vučićevih prijatelja, Nemaca, Amerikanaca i Engleza.
O finansijskoj stabilnosti bih samo rekao da poznajem mnogo onih koji su pre sedam godina ratu kredita plaćali sa 30 do 40 odsto jedne plate, a sada jednu platu odvajaju za kredit, a drugu se nadaju da će da prime.
Evropom vlada poluhisterija.
Srbijom vlada histerija.
Hups, oprostite: Srbijom vlada Aleksandar Vučić. Već godinu i po dana.
To je, znate, čovek koji ne da da Bratislav Gašić podnese ostavku. Kom nije problem što mu njegova desna ruka (stranačka) ima doktorat označen u celom (naučnom) svetu kao falsifikat. Srbijom vlada čovek kom nije sporno da mu ministar spoljnih poslova sedi s mafijašima. Srbijom vlada čovek čiji je gradonačelnik prestonice takođe vlasnik sumnjivog doktorata i 24 stana. U Bugarskoj.
Šta kažete, „žuta lopovska bagra“? „Crvena banda?“ Ma dajte, molim vas.

Da Vas podsetimo:  Pozdravite mi „srpsku majku“!!!

Aleksandar Bećić

Kolumnista

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime