Prezumpcija nevinosti ne važi za ministra policije: „Ovo su konkretna krivična dela“

1
1052

policija-na-konferenciji„Ovo su konkretna krivična dela“, kaže osiono ministar policije Nebojša Stefanović, misleći na urednika i vlasnika lista Kurir. Dakle, iako nije pokrenuta ni tužba, niti je sud doneo bilo kakvu odluku, ministar unapred zna da su Aleksandar Rodić i ostali počinili krivično delo.

Uz to, Stefanović čak tvrdi da je sasvim normalno da na konferenciji za štampu budu prisutni pripadnici policije u ratnoj opremi. Da li Nebojša Stefanović ne razume ništa ili se pravi naivan, kada kaže: „A kome su oni (naoružani policajci) bili pretnja što su ovde iza ministra?“ A onda lakonski dodaje: „Pa oni nisu rekli ništa!“ Eh, pa šta je trebalo da kažu? Možda da progovore dugim cevima?

Neshvatljivo je da ministar tvrdi da je neko počinio krivično delo, a da istovremeno kaže kako će „naći načina da povuče (krivičnu) prijavu“, valjda, da ne bi ispalo da vlasti šikaniraju ljude u medijima. Kakva kontradiktornost! Da li je ovde reč o prikrivanju krivičnog dela? Ako Stefanović tačno zna da su Rodić i Lađević izvršili „konkretno krivično delo“, tada je njihovo „oslobađanje“ protivno zakonu; to jeste, tada ministar čini krivično delo. Ali, koga u Srbiji još i zakoni zanimaju!

1 KOMENTAR

  1. Nikada nismo imali vecih id..ta: premijer,ministar policije, ministar pravosudja,ministar nekakve odbrane pa vulin i ostali nepismeni idioti, pa doke tako?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime