Sedmi put peške do Beograda da bi vratio kćerke! (VIDEO)

0
176

Kragujevčanin Đorđe Joksimović, čije su tri kćerke smeštene u hraniteljsku porodicu, sedmi put je krenuo peške za Beograd. Joksimović pred Osnovnim sudom u Kragujevcu vodi postupak protiv Centra za socijalni rad „Solidarnost“ za vraćanje roditeljskog prava.

Sledeće ročište je krajem meseca, kaže Joksimović za RTS. Navodi da je Sud je naložio veštačenje, koje u klinici „Dr Laza Lazarević“ košta 120.000 dinara.

Joksimović kaže da nema taj novac, a u Beograd ide, kako tvrdi, da bi se ponovo obratio nadležnim institucijama.

„Tvrdi se da želi da se pomogne porodica i sva ta deca, međutim, od toga nema ništa, kada je 120.000 jedno veštačenje, porodica u Srbiji ne može da se izbori, da vrati svoju decu, niti da čuva svoju decu. Znači, ponovo sam krenuo da se obratim celom rukovodstvu ove zemlje Srbije, da se donese neki zakon, neki red da za porodicu bude većeg uspeha i da deca mogu da žive sa svojom porodicom u Kragujevcu i u Srbiji uopšte“, kaže Đorđe za RTS.

Već šest godina Đorđe Joksimović trči do životnog cilja – da vrati decu iz hraniteljske porodice. Došao je do praga mnogih institucija, a u martu ga je primio i predsednik Aleksandar Vučić. Za sada nema pomaka u njegovom slučaju.

Pogledajte prilog novinarke Nevinke Đelić za RTS

Izvor: U centar

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime