Šiptarske pare, a srpska država

0
508

djuricReakcija Marka Đurića, direktora Kancelarije za KiM, da Ulrike Lunaček potpredsednica Evropskog parlamenta govori neodgovorno, nekompetentno i lažno jer kaže da Srbija ne može da uđe u EU ako ne prizna Kosovo je samo negativna frustracija političkog adolescenta i nema ozbiljnu političku težinu. I mnogo više rangirani funkcioneri EU dele mišljenje potpredsednice parlamenta zbog čega i predsednik Srbije čiji je pulen Marko Đurić to ovih dana konstatovao i predočio građanima Srbije.

Laganje, obmanjivanje građana Srbije, bacanja prašine u oči sopstvenom narodu uz pregršt lažnih obećanja je način vladanja režima Aleksandra Vučića. I upravo je mišljenje političkog junoše u liku direktora Kancelarije za KiM nekompetentno, neodgovorno i lažno.

Ovih dana smo slušali jadikovke iz Kancelarije za KiM, kao i predsenika opština sa severa Kosova koji su birani na osnovu zakona samoproglašene R. Kosovo da im Priština ne daje novac. Politički gledano Srbima taj separatistički novac i ne treba jer su sve te opštine i u sistemu opština Republike Srbije koja ih finansira. Vara se Marko Đurić ako misli da može da ima šiptarske pare a srpsku državu, jer je to suprotno svakoj pravno uređenoj državi koja poštuje svoj Ustav. Takvi pogledi možda mogu biti deo magistarskog rada predsednika Republike ali pravna teorija i praksa tako nešto ne poznaje.

Od direktora Kancelarije smo čuli i da Šiptari ne žele dalje pregovore sa Beogradom što je opet politička glupost jer su oni kroz te pregovore dobili sve što su hteli. Briselskim sporazumom se Srbija odrekla de fakto Kosova i Metohije što je i glavni cilj šiptarskih separatista. Poslednjim soprazumom o pravosuđu koji je potpisao Aleksandar Vučić igrajući šah u Briselu (pišu režimu bliske Večernje novosti) se odrekao svakog traga državnosti u južnoj srpskoj pokrajini. Optužbe protiv više od dvadeset Srba za navodne ratne zločine u Đakovici su rezultat ovog sporazuma o pravosuđu.

Da Vas podsetimo:  Svi su Srbi

Potpisivanju ovog sporazuma o pravosuđu prisustvovao je i direktor Kancelarije za KiM za koga se kaže da ga je njegovo jevrejsko poreklo bez obzira na kvalitet kandidovalo za ovako visoku funkciju. Osim Aleksandra Vučića i on je jedan od političkih sinova predsednika Srbije Tomislava Nikolića. U narodu postoji krilatica koja glasi «Kakvo drvo takav klin, kakav otac takav sin».

Saopštenje
Pokrajinskog odbora DSS-a za KiM.
Kosovska Mitrovica

Pripremile: KM Novine / Ilustracija KM Novine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime