„Slavni ljudi“

0
1092
Ana Brnabić / Foto: printscreen

Kažu, značenje prezimena Brnabić znači slavni ljudi.

Kažu, istoričar Božidar Kljajević je najveći srpski stručnjak za rodoslov, i njegova stručnost je došla do otkrića da je Ana Brnabić plave krvi, da potiče od loze Nemanjića…(,,Oče, oprosti im ne znaju šta rade,,).

Kakvu je slavu doživela Ana Brnabić u Novom Pazaru? Sramnu. 

Kao stručnjak, kao islednik, kao klon, kao srednji rod, kao raskvašena iverica za ženski rod i voštano odelo za muški rod, samouvereno, bez osećaja lične nelagodnosti, bez stida zbog laži koje su klizile njenim usnama, stajala je kao nosilac štafete pred kolapsom njihove politike. 

Verovanje naših predaka bilo je i u tome da laž traje kao i sveća. Plamen joj isisa sadržaj i ostane samo trag da podseća. Njihove laži više ništa sagoreti ne može. Uzeli su monopol nad narodom ispijene Srbije.

Srpski političari uspeli su svoju politiku da parazitski infiltriraju u sve pore države i sve privatne živote naroda nad kojim se iživljavaju, i sve sa parolom da to rade za dobro države i njenih gradjana, a istina njih govori da sve zagadjuju i uništavaju. 

Zagadili su umove i duše naroda. Toliko da samouvereno, sarkastično, smatraju da i jedinke koje se ne bave politikom, koje beže od njihove politike, čine politički čin. 

Na žalost, ima istine. Toliko su duboko u svim našim porama, kao samar na našim životima, da jednim delom i jesmo njihov politički čin…ispravnije, celinom smo njihov politički čin.

***  

U prvom talasu pandemije, Korona virus nije pretio deci i omladini. Škole i vrtiće je zatvorio zbog negodovanja roditelja. Podsmevao se roditeljima rečima da će videti ko će im čuvati decu dok su oni na poslu jer bake i deke stavlja u karantin.

Penzionisana populacija je bila u karantinu kao jamac glasovima za njega. 

Omladina je volonterski radila. Opsluživala je penzionere, pakovali kutije milostinje za penzionere, bili na usluzi u privremenim kovid bolnicama.

Izbori su prošli. Nešto manje od Putina je osvojio glasove ljubavi naroda. Broj glasova govori o dubini crne rupe u Srbiji.

Ubrzo posle slavne pobede, bacili su ponovo Korona virus pred narod, kao što se baca bela dzigerica pred pse. Ovaj put virus preti mladima. Penzioneri više nisu u opasnosti. Sada omča lebdi nad glavama mladosti.

Za povratak virusa krive narod. Nedisciplinovan i bahat. Istina, diciplinu nikada nismo ni posedovali. Valjda nas je ta bandoglavost kroz istoriju kojom su koračali naši pretci i sačuvala. 

Darija Kisić Tepevčević negira da nam je potreban kolektivni imunitet. Savetuje nas da moramo sprečiti da se u našem organizmu virus umnožava. Kao da je to muva pa ćemo zatvoriti usta da u njih ne udje, ili smrdljiv dim pa ćemo začepiti nos dok se nevidljivi smrad ne razidje.

Da se igraju sa nama i virusom, govori i umobolni primer Ane Brnabić, koja objašnjava evidenciju zaraženih i umrlih koristeći sebe kao maketu, pa izjavljuje ako je ona pozitivna na virus i krene ka infektivnoj, udari je autobus, ona pogine, iako je u bazi podataka kao zaražena osoba ne može se upisati kao žrtva virusa. 

Da li je Ana samo premijer ove uboge države ili je i Vučićev medijator?

Gledajući je u svim izdanjima, pa i ovom u Novom Pazaru, svestan si muke koju ne možeš zaobići ili isplakati. Možeš samo da je gutaš ali ne i progutaš. 

*** 

Stanje sa obolelima u Novom Pazaru, nemanjem lekara, medicinskog osoblja, svih elemenata za pomoć pacijentima, je opaka istina koju laž premijerke ne može sagoreti kao što sagori sveća. 

Citiraću neke od prepiski sa pojedincima iz Novog Pazara sa kojima sam prijatelj na društvenoj mreži.

,,Tužan je moj grad, sistem ne podnosi, u ovom ratu bojim se da virus pobedjuje. Novom Pazaru je potrebna pomoć. Bolnica nema dovoljno lekara, zdravstvo nema kapacitet da odgovori na potrebe,,.

Vučić nas je informisao, posle parade sa respiratorima u Novom Pazaru, da je bolnica u tom gradu najopremljenija u Srbiji. Laž kao i sveća gori ali laži od njih sagoreti neće.

,,Jako je teška situacija u gradu. Da nam dragi Bog pomogne,,.

,,Hitnoj službi potrebni tenzimetri, pulsni oksimetri, toplomeri, rukavice, zaštitne naočare, viziri, n95 maske, hiruške maske i odela,,.

,,Jedini infektolog koji se bori sa brojem zaraženih i obolelih je doktorka Lejla Ćeranić. Direktor bolnice Meho Mahmutović nedodirljivo beži od stanja u gradu, isto tako i od medija da bi se znala težina obolelih od Korone virusa,,.

Ana Brnabić je u Novom Pazaru izjavila da je epidemiološka situacija plodno tlo za lažne vesti i dezinformacije.

Sveti Avgustin je rekao ,,Krivica lažova sastoji se u nameri da svojim iskazom obmanjuje,,.

Politička laž u Srbiji nam pokazuje da istina nije više obavezujuća. 

Psiholozi kažu da je laž način da se ne prizna nemoć. Da li je premijerka lagala iz nemoći? Ne! Njena laž je čestica prašine iz dubine države, ali i pogubna čestica. Jer sve što dolazi iz te dubine, pa i čestica, urušava jedno postojanje. U ovoj istini urušava se naše postojanje. Pesak u peščanom satu ističe brže od zakona fizike. Polako nestajemo kao svesna bića i postajemo beslovesna ljudska vrsta.

***  

Političkoj bandi nismo dali samo državu da unište, na žrtveniku ostavili juče, danas, sutra…pasivno smo dali svoje duše. Tako smo kao narod umrli, a i dalje živi.

Marija Grubjašić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime