Slučaj državnog službenika Marka Đurića

5
2261
Marko Đurić/Foto: skrinšot Youtube/ Kancelarija KiM

Ne, niti je Marko Đurić novi Obilić, stradalnik za srpstvo i našu svetinju a ponajmanje neko ko bi trebalo da predstavlјa stožer srpstva s obzirom da je žrtva svojih nepočinstava s Tačijem, Haradnajem i Aleksandrom Vučićem ponajpre.

No, da li smo svi Marko- da, utoliko što je strašno bilo gledati kako zveri u mržnji i jarosti odvode Srbina ko na gubilište, poručujući našim mučenicima na Kosovu i Metohiji da za svakog ima dovolјno i lanaca i katanaca!

S druge strane da li smo svi Marko Đurić i da li je jeres ne biti- nismo i nije!

Ja sam, lično, mnogo više- Milorad Zajić, povratnik u Klinu koji je uhapšen pod optužbom za ratne zločine, kao toliki pre njega i kao, strahujem, toliki koji bi da se vrate na kućište, no…

O njemu/njima se ne zna, ne govori, tek su vest koja blјesne i zgasne do neke nove njima nalik!

Milorad Zajić nije bio te sreće da bude pušten uz prekršajnu prijavu nakon nekoliko sati…

Ja sam, lično, mnogo više svaki onaj Srbin i Srpkinja iz dalekih izaboravlјenih metohijskih enklava do kojih Alekandar Vučić ne stiže, na margini su njegove “brige” za Srbe na svetinji našoj, a ponajviše im preti taj talas straha i terora nakon jučerašnje demostracije sile Haradnijavih krvoloka!

Eto, ja nisam Marko Đurić, niti mi pada na pamet da budem, ali mi je svakako drago što je oslobođen i što se vratio porodici.

Ne raduje me što će se vratiti i onome što je do sada činio- obmani i laži sopstvenog naroda, jer daleko je više učinio za Tačija i Haradinaja negoli za Srbe na Kosovu i Metohiji!

Rekoh, Đurić je pre svega i jedino “žrtva” sporazuma Vučić- Tači- Haradinaj!

Da Vas podsetimo:  Veliki poraz Zapada: Nisu uspeli da ubede Srbe da nisu Srbi - sad pokreću novu akciju

Naime, slušajući sinoćnju melodramu Aleksandra Vučića nekoliko stvari je nagonilo na mučninu, zaista!

Najpre, ako je neko uhapsio Marka Đurića to je upravo on, Vučić, a one đavolјe zveri su mu stavile “lisice” na ruke, jer Vučić je najavlјivao da će Đurić doći u Mitrovicu uprkos zabrani: “Pa da vidi ko mu i šta sme?!”

Eto, video je, tačnije, odlično je znao ko mu i šta sme i kako će odigrati na taj adut velikodušno mu dat od Haradinaja i Tačija!

Prvi sam koji tvrdi da ni jedan srpski zvaničnik ne bi smeo sebi da dozvoli poniženje da od prištinskih birokrata čeka dozvolu za ulazak na naše, NAŠE Kosovo i Metohiju, ali čini mi se, nije bilo tako davno, da Vučić nije mrdnuo iz Beograda dok nije dobio odobrenje nekakve “zvanične” Prištine da sme put KiM.

Tad se nije toliko junačio i busao kako će otići bez bilo čije dozvole, pa da vidi ko mu šta i sme!

Drugo, da nije tužno bilo bi još i smešno kad je zagrmeo kako će svi koji su učestvovali u hapšenju kad- tad stići ruka pravde!

Jel isto onako, predsedniče, kako je stigla Tačija i Haradinaja, monstrume za kojima su odavno rapisane poternice Srbije (pa volšebno “zamaglјene”), a jedina ruka koja ih stiže je Vaša kada im je pružite na nekakvim pregovorima o onome o čemu ni Gospod ne pregovara: našoj kolevci, grobu i vaksrenju- Kosovu i Metohiji?!

Treće, šta se čeka sa istupanjem Srpske liste iz “vlade” Ramuša Haradinaja?! Kakve crne konsultacije s Vama?! Šta ste Vi- Bog?

O čemu da se konsultuju dalјe?! Odmah iz proklete vlasti, bespogovorno i bez oklevanja, ali, plašim se da će i ukoliko “izađu” biti samo pitanje vremena kad će zakucati Haradinaju na vrata ponovo.

Da Vas podsetimo:  Vladika Grigorije: Pred Bogom važniji muškarac ili žena?

Četvrto, sami kažete da je jasno kako Albanci ne žele nikakav kompromis! Jasno je to odavno, ali trošite tu priču u jalove dnevnopolitičke svrhe kao stare čarape- momentalno povucite potpis sa izdajničkog Briselskog sporazuma, Srbima ne može biti gore nego što jeste!

Nema i ne može biti nikakvog kompromisa oko Srbije, a zboravlјate da bez Kosova i Metohije nema Srbije!

Peto, više sam, rekoh, svaki zlosrećni povratnik na Kosovo i Metohiju negoli Marko Đurić!

Više sam svako od novinara i građana Severne Mitrovice koji je juče na pravdi Boga i nepravdi nelјudi premlaćen!

Više sam onaj momak (ne znam ko je i čiji je, al ruka mu se pozlatila) koji je pesnicom vratio “specijalca” ROSO u detinjstvo!

Više sam sve i svako nego tapšač vaše besramne monodrame!

Ostavite, aman, taj mučeni narod na miru!

Sve što činite- činite da mu bude lošije i da život na Kosovu i Metohiji bude stanje svesti i ništa više!

Nepodnošlјivo stanje svesti…

Mihailo Medenica

dvaujedan.wordpress.com

 

5 KOMENTARA

  1. Nije problem sto je ovaj momak parapoliticar i infantilni diletant u rukama svoga trbuhozborca, problem je sto ce on svoje ratno husacke naloge da vrsi strascu kamikaze. I time, razume se, jos jednom dovesti ovu zemlju i narod u nova istorijska iskusenja, tacnije na rub provalije.

  2. Prvo,ovog sa zakasnelom motorikom su i postavili tu da bi se sa njim sprdali i pravili cirkus,kao i sa ostalim manulaćima,a svi su takvi,do jednoga.drugo,sa saveta bezbednosti na Brisel,je vučić prebacio,da bi predao sever,jer do tada šiptari nisu ni prelazili most.Treće,ovaj retard je dobrovoljno pristao da bude cirkuzant,a model za šoića.četvrto,kako koji rezultati izbora,oni koji ih izglasaše se hvale kako su dobili većinu,a od 2012 je vučić na vlasti a nakon tih izbora je pitanje KIM on prebacio na Brisel.Pametnom jasno.Tako je bilo i sa miloševićem,pa kada su počela bombardovanja,niko ne ustade da kaže,ej bre,pa mi smo ga glasali,on nas i uvede u ovo.Za sve odluke,deo ovog naroda snosi odgovornost koliko i vlast.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime